O ilimizde petrol heyecanı! 90 yıldır gün yüzüne çıkmayı bekleyen hazine için ilk adım: Türkiye petrolüne kavuşmaya gidiyor

O ilimizde petrol heyecanı! 90 yıldır gün yüzüne çıkmayı bekleyen hazine için ilk adım: Türkiye petrolüne kavuşmaya gidiyor

Rize’de keşfedilen petrol başta bölge halkı olmak üzere herkesi heyecanlandırırken, 90 yıldır gün yüzüne çıkmayı bekleyen petrol için ilk adım atıldı. Artık Türkiye petrolüne kavuşmaya gidiyor. İşte detaylar…

Rize Çayeli açıklarından alınan numuneler ile yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu tespit edilmişti. Bu gelişmenin ardından Trabzon Limanı’nda demirli olan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi Karadeniz’deki petrol seferi için geri sayıma başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Jeolojik Mühendisi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden de Doğu Karadeniz’de petrol rezervi olup olmadığını öğrenmek için Eylül ayında denize açılarak numune almıştı.

rize-cayelinde-petrol-2.jpg

Maden’in Çayeli’nin yaklaşık 7 mil açıklarında su üzerindeki tabakalardan aldığı örnekler Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından incelenmiş ve numunelerdeki sızıntının doğal petrol kaynağı olduğu ispatlanmıştı.

BARBAROS GÜN SAYMAYA BAŞLADI

Yeni Akit’in haberine göre, Eylül ayında Trabzon Limanı’na yaklaşarak demir atan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi bu gelişmeler sonrasında Karadeniz’de petrol seferi için gün saymaya başladı.

rize-cayelinde-petrol-1.jpg

84,2 metre uzunluğu, 21,6 metre genişliği ve 4.711 groston ağırlığı olan gemi, petrol emarelerinin güçlü kılındığı yerlerde sondaj yapıyor. Sondaj süresi boyunca Trabzon Limanı’nı lojistik merkez olarak kullanacak geminin maksimum bahar ayının gelmesiyle beraber Rize Çayeli açıklarına doğru sefere çıkacağı tahmin ediliyor.

Barbaros Hayrettin Paşa’ya çalışmalarda, 2 destek gemisi de eşlik edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN