O rakamı duyan kendini döviz bürosuna atacak! Yılın son üç ayında piyasalar karışıyor! Dolar yatırımcıyı fena yanıltacak

O rakamı duyan kendini döviz bürosuna atacak! Yılın son üç ayında piyasalar karışıyor! Dolar yatırımcıyı fena yanıltacak

Geçtiğimiz haftayı değerlendiren piyasa kurdu İslam Memiş, gram altın, dolar, euro, gram gümüş ve borsada beklediği sonuçları açıkladı. Ayrıca yeni yıla az kala emtia fiyatlarında beklediği rakamları duyurdu.

Borsa ve merkez bankasının faiz kararları hakkında konuşan İslam Memiş, değerlendirmesini şu sözlerle yaptı: Borsa İstanbul 8000 üzerinde tutunuyor. Yukarıda 8400-8450 puan var. Ben düşüş öngörümü devam ettiriyorum. Alım fırsatları geldiğinde size açıklayacağım. Bu seviyeler belli. 7500 puan seviyesinde yüzde 50 ve altına sarkmalarda 3 hamlede borsaya giriş düşünüyorum ve bunu 2024'e kadar bekleteceğiz. 2024 yılı öngörüm borsada 15 bin puan seviyesi. Haftalık bazda sert düşüşler de yaşandı. Benim için negatif görünüm devam ediyor. Hızlı düşüşler olmadıkça borsaya girmeyi tercih etmeyeceğim.

Bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandık. Fed ve TCMB kararlarını açıkladı. Her iki karar beklentiler doğrultusundaydı. Bir sürpriz yapılmadı. Faiz artırılacak ama dolar düşecek diyenler yanılabilir. Dolar 27 lira seviyesindeydi. Şu anda haftanın son işlem gününde dolar TL 27.16 seviyesinde. Yani düşük bir rakam yok. Dolarda bu yıl sonu beklentimiz 29.70 lira. Euro'da 34 lirayı beklemeye devam ediyorum. Döviz kurlarında düşük rakam bekleyen yanılabilir. Zarar edebilir.

Bu hafta euro dolar paritesindeki düşük değerler önemliydi. Dolar endeksi de 105 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki enstrümanlar değer kaybetti. Euro dolar paritesi de orta ve uzun vadeli yatırımcılar için toplama fırsatı sunuyor.

islam-alr9-cover.jpg

İSLAM MEMİŞ GÜMÜŞ VE ALTINI YORUMLADI

"Altının onsu 1913 dolara kadar geriledi, buradan tekrar alım geldi. 1950-1960 bant aralığımız vardı. Şu anda 1926 dolarda. Önümüzdeki hafta 1950-1960'a kadar toparlanma bekliyorum" diyen Memiş sözlerine şu şekilde devam etti:

"Gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 1710-1715 lirada. Hem dolar tutuyor hem de ons yatay olduğu için gram altını pozitif destekliyor. Bu hafta içinde yine 1725'e kadar yükseldi, tekrar geriledi. Yatay seyir alıcıyı destekliyor. Almak isteyenler bu fırsatları kaçırmamalı. Yıl sonu için 1800-1880 beklentimde değişiklik yok.

Gümüş tarafında hızlı toparlanma beklediğimi ifade ettim. 22.80 dolar çalıştı. Tekrar 23.63'te ons gümüş. Burada 24.75 dolar seviyesine kadar yükseliş tahmin ediyorum. 23 altındaki rakamsal değerler kalıcı değil. Gümüşün gram fiyatı yüzde 1 primle haftayı tamamlıyor. Fiziki tarafta 21 lirada gram gümüş. Burada da ilk etapta 22 lirayı takip edeceğim. 21 liranın altına sarkması artık güç gibi duruyor. Almak isteyenler fırsata çevirebilir.

Merkez bankalarının etkisinde bir haftayı geride bıraktık. Herhangi bir etkileşimi olmayan süreci gördük. Hafta sonu herhangi bir olumsuz haber akışı gelmezse önümüzdeki hafta emtia fiyatlarında, dolar haricindeki varlıklarda yükseliş bekliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN