Öğrencilere bir darbe daha! Kiralık ev bulmakla bitmiyor, bu kez de içi boş kalacak, yüzde 100 zam geldi

Öğrencilere bir darbe daha! Kiralık ev bulmakla bitmiyor, bu kez de içi boş kalacak, yüzde 100 zam geldi

Kiralık ev arayanlara kötü haber geldi. Kira fiyatlarının artması yetmezmiş gibi bir de eşya problemi baş gösterdi. Önümüzdeki hafta açılacak olan üniversitelerde, yurtlarda yer bulamayanlar kiralık ev arayışına girdi. Henüz kiralık ev bulamayanlar, bu zam sonrasında hiç bulamayacak. İşte tüm detaylar...

Kiralık ev fiyatlarındaki yükselişler yetmezmiş gibi bir de eşyalara zam geldi. Üniversitelerin açılma arifesinde gündeme gelen zam sonrasında öğrencilerin ev arayışları da zorlaştı. Yurt çıkmayan öğrencilerin ev arayışları sürerken, içi dolu ev bulmak imkansız hale geldi.

EV DÜZECEKLERE KÖTÜ HABER

İçi eşya dolu kiralık ev arayanlar bu saatten sonra zor bulur. Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte kiralık ev arayışına giren öğrenciler, zam karşısında sarsıldı. Ev kira fiyatlarının yanı sıra eşya fiyatlarına da zam geldi. Eşya fiyatlarına gelen yüzde 100'den fazla zammın ardından kiralık ev bulan öğrencilerin, şimdide eşya sorunu ortaya çıktı.

Eşyaların pahalandığını duyulmasıyla birlikte eşyalı ev bulmak zorlaştı. Uygun fiyatlı ev bulan öğrenciler, yönünü ikinci ele çevirerek, eşya arayışına başladı. İstanbul'da paylaşılan verilere göre bir öğrencinin evini düzmesi 35 bin TL'ye kadar yükselirken, Ankara'da bu rakamlar 20 bin TL'ye yükseldi.

ikinci-el-esya-alim-satim.jpg

FİYATLAR %100'DEN FAZLA ZAMLANDI

Durum karşısında mağdur olan öğrenciler ucuz eşya arayışına devam ediyor. İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yıllardır ikinci el eşya satışı yapan Hüseyin Akyüz isimli esnaf durumu özet geçti.

Öğrencilerin ev düzme maliyetinin yüzde 100 artış gösterdiğini belirterek, 2022 senesinde 15 bin TL'ye düzülen evin, 2023 yılında 30 - 35 bin TL'ye düzüldüğünün altını çizdi. İkinci el eşya satışlarında 3 - 5 bin civarında indirim yaptığını söyleyen esnaf, rakamların yine de yüksek olduğunu belirtti.

gaziosmanpasa-2-ikinci-el-esya-alim-satim.webp

İSTANBUL'DA EV DÜZMENİN MALİYETİ

Günümüzün fiyatlarına göre açıklamalar yapan Hüseyin Akyüz; buzdolabının ortalama maaliyetinin 7 bin lira ve çamaşır makinesinin 5 bin liradan satıldığını duyurdu.

Beyaz eşyalar ile birlikte fiyatlar 17 bin TL ile 20 bin TL arasında olduğunu söyleyen esnaf, diğer eşyalarında dahil olmasıyla birlikte masrafların 30 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN