Ortalama kira fiyatları 1,5 asgari ücret! İstanbul'da kira krizi büyüyor... Megakentten ekonomik kaçış beklentisi...

Ortalama kira fiyatları 1,5 asgari ücret! İstanbul'da kira krizi büyüyor... Megakentten ekonomik kaçış beklentisi...

Yüksek kira fiyatlarıyla gündemde yerini alan İstanbul'da göç söylemleri başladı! Ortalama kira fiyatları Megakentte 1,5 asgari ücrete ulaştı. Hızla büyüyen kira krizine dair ekonomik kaçış beklentisi oluştu. İşte tüm detaylar...

Enflasyon ve hayat pahalılığındaki artışla beraber kira fiyatları da hızla artıyor. Özellikle İstanbul'da görülen oldukça pahalı kiralar, ekonomik kaçış beklentisini gündeme taşıdı. Peki, İstanbul halkı göç edecek mi?

ASGARİ ÜCRETİN 1,5 KATI

Son 3 yıldır ülkemizde etkisini gösteren enflasyon karşısında kira fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Ülkemizde kiracı sorunlarını da beraberinde getiren yüksek kira fiyatları, geçtiğimiz gün paylaşılan verilere göre, ortalama kira fiyatları asgari ücretin 1,5 katına yükseldi.

istanbulda-kiralar-yuksel-247.jpg

EKONOMİK KAÇIŞ BAŞLAR MI?

İstanbul, hem pahalı hem de kira fiyatlarının yüksek olduğu bir il olarak biliniyor. Yaklaşık olarak 16 milyon insanın yaşadığı Megakentte, ortalama aylık kira fiyatları 1,5 asgari ücret seviyesine ilerledi. kira fiyatlarındaki yükselişle birlikte, "Megakentten ekonomik kaçış başlar mı?" gibi sorular gündeme geldi. Soruya dair henüz net bir cevap gelmese de ilerleyen günlerde yaşanabileceği öngörülüyor.

İBB'ye ait İstanbul Planlama ve Ajansı tarafından yapılan araştırma sonucunda, ortalama kira fiyatlarının 1,5 katına çıktığı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN