Otomobil alanlar şimdi kara kara düşünüyor! Akaryakıta zamların en büyüğü geldi: Araba alan benzin dolduramıyor

Otomobil alanlar şimdi kara kara düşünüyor! Akaryakıta zamların en büyüğü geldi: Araba alan benzin dolduramıyor

Otomobil aldım diye sevinen vatandaşın sevinci kursağında kaldı. Akaryakıt fiyatlarına şimdiye kadarki en büyük zamlar yansıtılırken depoyu dolduramayan da araçları bir bir garaja çekiyor. Bu zamlar evlere incir ağacı dikecek. İşte tüm detaylar…

Otomobil fiyatlarında görülen düşüş vatandaşa araç sahibi yaparken akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş de araçları garaja gönderdi. Ekim ayı içerisinde akaryakıt satışları gözle görülür bir şekilde düşüş yaşadı. Otomotiv sektöründe görülen indirim rekor satışları beraberinde getirirken akaryakıt satışlarında da gerileme görüldü. Ekim ayı içerisinde benzinin litre fiyatı 35 TL'ye yükselirken zamlar da cepleri yaktı. İşte tüm detaylar…

BİR YANDAN İNDİRİM BİR YANDAN ZAM

Otomotiv satışları rekor seviyeye yükselirken akaryakıt fiyatlarında da aynı oranda düşüş görüldü. Akaryakıt fiyatları Ekim ayında indirim alırken Otomotiv yakıtı satışlarında yıllık ve aylık bazda gerileme dikkat çekti. Ekim ayı bol indirimi beraberinde getirirken bu indirimler otomotiv sektörünü teğet geçti.

akaryakit-istasyonu.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu verileri doğrultusunda Ekim ayında perakende satışlar yıllık %13,7 oranında artarken Otomotiv yakıtı satışları da aynı süreç içerisinde yıllık olarak %3,3 düştü. 2 aylık gerileme sürecinin ardından %2 oranında artış yaşarken otomotiv yakıtı satışları da aylık bazda %0,3 oranında düştü.

SATIŞ YÜZDE 55 ARTTI

Araçlar için kullanılan yakıtlarda gerileme süreci yaşanırken otomotiv pazarında canlı talep görünümü de gündeme geldi. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında Ekim ayında Otomotiv pazarında yeni bir rekor kırılarak 100.000 barajının üzerine çıkıldı. Bir önceki yıla oranla Ekim ayındaki satış rakamları %55,4 oranında arttı.

akaryakita-indirim-yapilacak-mi.jpg

Otomotiv satışı artarken aynı oranda otomotiv yakıt satışları da gerileme süreci yaşadı. Ekim ayı başında 36,7 TL olan benzinin fiyatı ay ortasında 33,56 TL'ye kadar geriledi.Ay sonuna geldiğimizde ise bu benzin fiyatı 35 TL'nin üzerinde Ekim ayını tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN