Otomobili olanı isyan ettirecek zam yolda! İşte 5 Aralık 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Otomobili olanı isyan ettirecek zam yolda! İşte 5 Aralık 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Otomobil sahipleri bu olaydan sonra isyan edecek. Yılın ikinci yarısından itibaren zam üstüne zam alan akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Son iki haftadır değişiklik yaşamayan akaryakıt fiyatları yakından takip ediliyor. Yılın son ayında akaryakıt zammı gelecek mi? İşte tüm detaylar...

Akaryakıt sektöründe yaşanan gelişmeler, otomobil sahipleri tarafından yakın takibe alındı. Son aylarda artan dolar kuru ve brent petrol varil fiyatı ülkemizde büyük değişiklikler sağladı. Benzin ve motorin rekor kırarken, iki haftadır yaşanan durgunluk zam beklentisini ateşledi.

AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Dünya üzerinde yaşanan yakıt belirsizliği ve jeopolitik olaylar etkisini sürdürüyor. OPEC + toplantısında petrol fiyatlarının düştüğü gündeme geldi. Petrol fiyatlarının 93 dolara kadar gerilemesiyle beraber, "Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?", "Benzin ve motorinde indirim var mı?" ve "Akaryakıt fiyatları ne kadar?" gibi soruları gündeme taşıdı.

3-5ovy.jpg

PETROL FİYATLARI DÜŞÜYOR

Ülkemizde akaryakıt fiyatını yakından ilgilendiren petrol fiyatları son günlerde düşüşe devam ediyor. En düşük seviyesine gerilemeyi başaran petrol fiyatının ardından, akaryakıt fiyatlarında indirim bekleniyor.

Bugün itibariyle bir değişiklik yapılmazken, petrol fiyatının düşmesi halinde ilerleyen günlerde indirim gerçekleşebilir. Güncel akaryakıt fiyatları ise haberimizin devamında yer alıyor.

1590055.webp

OTOMOBİL SAHİPLERİNİ İSYAN ETTİRECEK ZAM

Dünyanın en ünlü yatırım bankası olan Goldman Sachs'ın 2024 raporuna göre, petrol varil fiyatının 80 - 100 dolar aralığında olması bekleniyor. Akaryakıt fiyatları bu kapsamda 50 TL'nin üzerinde satılabilir. Otomobil sahiplerini isyan ettirecek zam tahmini bu şekilde paylaşıldı.

Petrol talebini düşürme eğiliminde bulunan OPEC + pazar payını azaltabileceğine dair tahminler yer alıyor. Petrol talebindeki büyüme ve ABD'deki arzın yavaşlaması ile OPEC arzının düşük olmasından kaynaklı petrol varil fiyatı 2024 yılında 80 - 100 dolar arası olabileceği öngörülüyor.

1532831.jpg

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası litre fiyatı:

Benzin litre fiyatı: 34.53 TL

Motorin litre fiyatı: 37.64 TL

LPG litre fiyatı: 18.63 TL

İstanbul Anadolu Yakası litre fiyatı:

Benzin litre fiyatı: 34.48 TL

Motorin litre fiyatı: 37.58 TL

LPG litre fiyatı: 18.16 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 35.21 TL

Motorin litre fiyatı: 38.25 TL

LPG litre fiyatı: 18.50 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 35.35 TL

Motorin litre fiyatı: 38.46 TL

LPG litre fiyatı: 18.27 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN