Pazara market fiyatları cep yakıyor! O ürünün fiyatları 100 TL’yi gördü! Alışverişe giden gittiğine pişman oldu!

Pazara market fiyatları cep yakıyor! O ürünün fiyatları 100 TL’yi gördü!  Alışverişe giden gittiğine pişman oldu!

2023 yılı enflasyon rakamları belli olurken en çok zamlanan ürün soğan olarak verilere yansıdı. Tezgahlarda yer alan ürünlerin fiyatları hakkında araştırmalar devam ederken öyle bir ürün var ki fiyatı 100 TL'ye kadar ulaştı. İşte tezgahların gizli zam şampiyonu…

Pazar ve market alışverişine çıkan vatandaşların fiyatlar karşısında eli kolu bağlanıyor. Enflasyon ile birlikte ürünlere yapılan zamlar vatandaşın beyliğini bükerken gizli zam şampiyonu olan o ürünün fiyatı ise tezgahlarda 100 TL'ye kadar yükseldi. Mart ayında zamlanan ürünlerin başında yer alan soğanın kilosu 30 TL'ye kadar yükseldi. Soğan fiyatlarını takip eden ürünler açıklanırken listenin 3. zam şampiyonu ise 100 TL fiyatıyla el yakıyor. İşte tezgahların gizli zam şampiyonu…

TÜİK MART AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi’nde %2,29 bir artış olduğunu açıkladı. Yıllık enflasyon rakamlarını ise %50.51'e gerilediği görülürken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Fiyat Gelişmeleri Raporu da tüm gerçekleri ortaya çıkardı. Yayınlanan rapor kapsamında Mart ayı yıllık enflasyon rakamlarında tüm alt gruplarda düşüş kaydedildi.

sogan-tezgah.jpg
Enerji grubu fiyatlarının Kur ve emtia fiyatları kapsamında paralel olarak ılımlı bir seyir içerisinde olduğu belirtilirken TL'deki istikrarlı seyir ithalat fiyatlarında olumlu bir görünüm sağladı. Fiyatları ek olarak giyim ve ayakkabı sektöründe sezon indiriminin Mart ayında da devam ettiği görüldü. Temel mal grubunda ise aylık fiyat artışı yavaşlamış oldu. Bu düşüşlerin yanı sıra gıda fiyatlarında göze çarpan zamlar vatandaşların da cebini yakıyor. Mart ayının en çok zamlanan ürünleri ise kırmızı et ve işlenmiş et ürünleri olarak kayıtlara geçti.

ZAM ŞAMPİYONU SOĞAN OLDU

Gerileyen enflasyon fiyatlarına rağmen gıda fiyatlarında görülen artış tezgahlara yansıdı. Soğan fiyatları pazar tezgahlarında 30 TL'ye yükselirken TZOB verileri kapsamında en fazla zamlanan 2. ürün olarak verilere yansıyan soğanın Mart ayında %17.2 zamlandığı duyuruldu.


biber-tezgah.jpg

100 TL'YE KADAR YÜKSELDİ

Zam şampiyonları listesinde yer alan 3. ürün ise %13'lük fiyat artışı ile sivri biber oldu. Pazar ve market tezgahlarında gizli zam şampiyonu olarak belirlenen biberin etiket fiyatını görenlerin ağzı açık kaldı. Biber fiyatlarının kilosu 100 TL'ye kadar yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN