Porsche Cayenne alacağınıza bunu alın! Hem çok ucuz hem de içinde yok yok: 950 km menzille geliyor

Porsche Cayenne alacağınıza bunu alın! Hem çok ucuz hem de içinde yok yok: 950 km menzille geliyor

Otomotiv sektörü yeni araçlarla beraber hızlı günler geçirmeye devam ediyor. Özellikle de elektrikli otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kazanırken bu model çok beğenilecek. Porsche Cayenne almak yerine daha ucuza bunu alın…

HABER: ZEYNEP ORHAN

Elektrikli otomobil piyasası her geçen gün yeni markalar ve yeni modellerle yola devam ederken bu model piyasayı kasıp kavuracak. Hem fiyatıyla hem tasarımıyla hem de teknik özellikleriyle otomobil arayanların gözünü dolduracak. Üstelik Porsche Cayenne ile benzerliği görenleri kendine hayran bırakacak. Öte yandan o modelden daha da ucuza satılacak.

Çin'de faaliyet gösteren Dayun Group'un alt markası Yuanhang Auto, 28 Aralık'ta altı koltuklu tamamen elektrikli SUV modeli H8'i piyasaya sürdü. 49.200 dolar (Yaklaşık 1,5 milyon) başlangıç fiyatıyla sunulan araç, arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli olmak üzere toplam beş farklı modelde tüketicilere sunuluyor. Yuanhang H8, markanın Y6 tamamen elektrikli sedan modelinden sonra piyasaya sürdüğü ikinci otomobil. Otomobilin Türkiye'ye ne zaman geleceği ve ne kadara satılacağı henüz netleşmedi, fakat muadili lüks SUV'lara nazaran fiyatının çok daha ucuz olması bekleniyor.

yeni-proje-1.jpg

KOLTUK SIRALAMASI DA SIRA DIŞI

Yuanhang H8, 5230 mm uzunluk, 2015 mm genişlik ve 1760 mm yükseklik ölçülerine sahip büyük bir SUV. Araç, 3126 mm dingil mesafesi ve 2+2+2 koltuk düzenine sahip.

Tüm Yuanhang H8 modelleri, seviye 2 gelişmiş sürüş yetenekleriyle donatılmış durumda. Bunlar arasında trafik sıkışıklığı yardımı, otoyol sürüş yardımı, şerit değiştirme yardımı, şerit merkezi tutma, adaptif hız kontrolü, arka çapraz trafik uyarısı ve otomatik acil frenleme özellikleri bulunuyor.

Yuanhang H8'in tek motorlu arkadan çekişli ve çift motorlu dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Her iki versiyonun da maksimum hızı 210 km/saat.

yeni-proje.jpg

MENZİL SEÇENEKLERİ

Arkadan çekişli iki modelde 250 kW/400 Nm güç üreten elektrik motoru bulunuyor. Bu modeller, sırasıyla 610 km ve 700 km menzil sunan 88,42 kWh ve 100 kWh kapasiteli üçlü lityum pil paketleriyle geliyor. 0'dan 100 km/saate hızlanmaları 6,5 saniye sürüyor.

Dört tekerlekten çekişli üç model ise, sırasıyla 560 km ve 650 km menzil sunan aynı pil paketlerine sahip. En üst modelde ise 260 kW/370 Nm güç üreten ön elektrik motoru ve 260 kW/480 Nm güç üreten arka elektrik motoru bulunuyor. Bu model, 950 km menzil sunan 150 kWh kapasiteli bir pil paketiyle donatılmış. 0'dan 100 km/saate hızlanma süresi ise 3,8 saniye.

Hızlı şarj modunda %20'den %80'e şarj süresi 30 dakika olan aracın, maksimum 3,3 kW deşarj gücüne sahip opsiyonel bir harici deşarj işlevi de mevcut.

İç mekân tasarımı açısından ön kokpit, Yuanhang Y6 modeliyle benzer bir düzene sahip. Geniş deri kaplı alanlar, düz tabanlı, çift kollu, çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi, 12,3 inçlik yüzer tam LCD gösterge paneli ve dikey yerleşimli 17,38 inçlik merkezi kontrol ekranı dikkat çekiyor. Araç ayrıca AliOS akıllı kokpit sistemiyle donatılmış.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ DE VAR

Yuanhang H8'in sunduğu diğer özellikler arasında AR-HUD, 27 hoparlörlü ses sistemi, 256 renkli ortam aydınlatması, yüz tanımalı araç giriş sistemi, ses tanıma ve dijital dikiz aynası bulunuyor.

Piyasada Yuanhang H8 ile benzer fiyat aralıklarında yer alan diğer elektrikli SUV modelleri arasında AITO M9, NIO ES8 ve Audi Q5 e-tron gibi modeller bulunuyor. Yuanhang H8, sınırlı marka bilinirliğiyle bu rekabetçi pazarda nasıl bir yer edinecek, zaman gösterecek. Türkiye'ye ise gelip gelmeyeceği henüz netleşmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN