Powell'dan faiz oranlarının yüksek kalabileceği sinyali: Daha fazla güvene ihtiyacımız var

Powell'dan faiz oranlarının yüksek kalabileceği sinyali: Daha fazla güvene ihtiyacımız var

Fed Başkanı Jerome Powell, son verilere göre bu yıl enflasyon hedefine dönüş konusunda daha fazla ilerleme kaydedilmediğini ifade etti. Bununla birlikte Powell, politika faizinin daha uzun süre yüksek kalabileceğine işaret etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin geçtiğimiz yıl oldukça güçlü bir performans sergilediğini ancak enflasyon hedefine dönüş konusunda istenen ilerlemenin henüz sağlanmadığını belirtti. Powell, Kanada Ekonomisi Washington Forumu'nda yaptığı konuşmada, artan arzın güçlü büyümeyi desteklemesine rağmen enflasyondaki istenilen düşüşün henüz gerçekleşmediğine dikkat çekerken, politika faizinin daha uzun süre yüksek kalabileceğine işaret etti.

'DAHA FAZLA GÜVENE İHTİYAÇ VAR'

Fed'in incelediği önemli verilerden biri olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksinin mart ayında şubattaki seviyeden çok az değiştiğini ifade eden Powell, üç ve altı aylık enflasyon ölçümlerinin yüzde 2'nin üzerinde olduğunu belirtti. Ancak Powell, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerleyeceğine dair daha fazla güvene ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, para politikasının karşılaştığı risklerle başa çıkabilmek için iyi bir konumda olduklarını ifade etti.

Powell ayrıca, yüksek enflasyon devam ederse mevcut kısıtlama seviyesini koruyabileceklerini belirterek, iş gücü piyasasındaki güç ve enflasyondaki ilerlemenin göz önüne alındığında, kısıtlayıcı politikanın sürmesinin uygun olacağını vurguladı.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem de enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini ve bu doğrultuda ilerlediklerini ifade etti. Macklem, son birkaç enflasyon verisinin olumlu olduğunu belirterek, enflasyondaki düşüş ivmesinin ekonominin arz fazlası olduğu ve fiyat baskılarını hafiflettiği gerçeğini yansıttığını söyledi. Macklem, bu düşüşün sürdürüleceğine dair kanıt aradıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN