Prof. Dr. Hakan Kara'dan yüzde 50 faiz değerlendirmesi: Yurt dışı yatırımcı için cazip vatandaş için değil

Prof. Dr. Hakan Kara'dan yüzde 50 faiz değerlendirmesi: Yurt dışı yatırımcı için cazip vatandaş için değil

Eski Merkez Bankası başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, 23 Mayıs Perşembe günü açıklanacak politika faizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kara, politika faizinin yüzde 50'de sabit tutulmasının ve kur istikrarı garantisinin yurtdışı yatırımcı için cazip olduğunu ancak yurtiçi tasarruf sahibi açısından cazip olmadığını belirtti.

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasına sayılı günler kala ekonomistlerden değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Eski Merkez Bankası başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB'nin yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğu politika faiziyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yüzde 50 faiz ve kur istikrarı garantisinin yurt dışı yatırımcı için çok cazip olduğunu belirten Kara, Türk vatandaşları için aynı şekilde cazip olmadığını söyledi.

"MAKROİHTİYATİ POLİTİKALAR VE MALİYE POLİTİKALARI EŞGÜDÜMLÜ OLMALI"

Kara'nın paylaşımı şu şekilde:

"Yüzde 50 faiz ve kur istikrarı garantisi yurtdışı yatırımcı için çok cazipken vatandaşın birikimlerini enflasyona karşı koruması açısından aynı derecede cazip değil. Bu asimetriyi gidermek için makroihtiyati politikaların ve maliye politikalarının eşgüdümle devreye girmesi gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN