Reddit halka arza hazırlanıyor: Amerikan borsasında zirve bekleniyor

Reddit halka arza hazırlanıyor: Amerikan borsasında zirve bekleniyor

Reddit'in hafta başında açıkladığı hisse değerleri ve halka arz planları gündem oldu. Amerikan sosyal haber ve tartışma platformu Reddit, bu yılın en büyük halka arzlarına girebilecek hisse senedi teklifini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin potansiyelinin beklenenden yüksek olmasının ardında ise yapay zeka var.

En popüler forum sitelerinden biri olan Reddit, uzun zamandır beklenen ancak daha önce gerçekleştirilemeyen halka arz sürecine tekrar adım attı. Reddit, halka arz başvurusu için doldurduğu S-1 belgesini ve güncel verilere dair son durumu paylaşarak halka arz planını netleştirdi. Geçtiğimiz ay adı açıklanmayan büyük bir yapay zeka şirketiyle anlaşma sağlayan Reddit'in hisselerinin buna ilişkin daha da değerlenmesi öngörülüyor.


REDDİT 5,4 MİLYAR DOLAR DEĞER GÖREBİLİR

Hisse senedi ve hisse başına 31 ila 34 dolar aralığında bir başlangıç fiyat belirleyen firmanın normal değerinin üzerinde bir değer belirlediği vurgulanırken yatırımcılar yüksek aralığını ödemeyi kabul ederse, sosyal medya şirketi yaklaşık olarak 5,4 milyar doları görecek. 2023 yılında 804 milyon dolar elde eden şirketi değeri halka arz sonrasında gelirinin 6,9 ila 8 katı arasında işlem yapma yolunda ilerliyor.


Reddit, New York Borsasında halka açılacak. Şirketin hisselerinin "RDDT" sembolü altında işlem görecek. Halka arzda sunulması beklenen 22 milyon hissenin yaklaşık 15,3 milyonunu satışta olacak.Uzun süredir beklenen bu halka arzla beraber şirket mevcut potansiyelini yapay zeka gelişimiyle olduğundan çok daha ileriye taşıyabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN