Rekor talep sonrası şok zam dalgası! Almak isteyenlere kötü haber: Fiyatlar %70 arttı…

Rekor talep sonrası şok zam dalgası! Almak isteyenlere kötü haber: Fiyatlar %70 arttı…

Hava sıcaklıkları yurt genelinde artış gösterirken, vatandaşların o ürüne olan talebi de artmış durumda. Taleplerle birlikte ise fırsatçılar fiyatlarla oynamayı ihmal etmedi. Öyle ki fiyatlar %70 arttı…

Türkiye'de etkisini artıran kavurucu sıcaklar, klima satışlarında rekor seviyelere ulaştı. Artan talep sadece satışları değil, aynı zamanda fiyatları ve servis hizmetlerini de etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranla klima fiyatlarında yüzde 70'e varan artış yaşandı.

SATIŞLAR YÜZDE 60 ARTTI, TALEP PATLADI

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı Temmuz ayı, klima satışlarını zirveye taşıdı. Türkiye genelinde özellikle büyük şehirlerde klima talebi yüzde 60 oranında arttı. Vatandaşlar, serinlemek için mağazalara ve online satış platformlarına yönelirken, stoklarda hızla azalma görüldü.

SERVİSLER YETİŞEMİYOR, RANDEVULAR GECİKİYOR

Talepteki ani artış, yalnızca satışları değil, aynı zamanda klima kurulumu yapan servisleri de vurdu. Bazı markalar, kurulum randevuları için 1 hafta ile 10 gün sonrası için tarih verebiliyor. Servis yoğunluğu nedeniyle bazı teknik ekipler ek ücret talep etmeye başladı. Bu durum, kullanıcılar arasında tepkiye yol açtı.

klima-fiyatlari-artti-1

YÜZDE 70 ZAM GELDİ: 9 BİN LİRALIK KLİMA 15 BİN LİRA OLDU

Artan talep, fiyatlara da doğrudan yansıdı. Geçtiğimiz yıl ortalama 9 bin TL seviyesinde satılan orta segment klimalar, bu yıl 15 bin TL bandından başlıyor. Büyük metrekareli alanlar için tercih edilen üst düzey modellerin fiyatı ise 60 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

TÜKETİCİLER ALIMDA ZORLANIYOR

Klima almak isteyen vatandaşlar hem yüksek fiyatlar hem de kurulum randevularındaki gecikmeler nedeniyle zorluk yaşıyor. Tüketiciler, klima alırken sadece ürünün değil, servis hizmetinin kalitesi ve hızı hakkında da araştırma yapma gereği duyuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN