Rekor zamma son 15 gün: Diş macunu, deterjan, parfüm, kıyafet, ayakkabı, tatil, uçak bileti... Aldınız aldınız

Rekor zamma son 15 gün: Diş macunu, deterjan, parfüm, kıyafet, ayakkabı, tatil, uçak bileti... Aldınız aldınız

Türkiye'de yeni bir zam fırtınası için son 15 gün kaldı. Piyasanın güvenilir isminden çarpıcı paylaşım kısa bir süre önce geldi. A'dan Z'ye tüm ürünlere beklenen zam öncesi uyardı. İşte beklenen zamlar...

BURAK ÖZTOPRAK

Yeni yılda etkisini gören zam fırtınasının bir yenisi daha geliyor. Ekonomist isim 15 gün süre verirken, zam gelecek sektörleri tek tek paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmasının ardından sosyal medyadan duyurdu.

SON 15 GÜN KALDI

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, milyonlara kötü haberi verdi. Ülkemizin gündeminde bulunan yerel seçimleri işaret ederek çarpıcı paylaşımda bulundu. Türkiye'nin yeni yılında etkisini gösteren zam fırtınasının bir yenisi için son 15 gün kaldığı belirtildi. Yerel seçimlerden sonra birçok sektörde ve üründe zamlar gelmesi bekleniyor.

220241.jpg

YEREL SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ

Son 3 yıldır etkili olan enflasyon ve hayat pahalılığı gündemin değişmeyen konusu haline geldi. Bu kapsamda günden güne zam gelirken, Babuşcu yerel seçimleri işaret etti. Günümüzde yüzde 10 KDV (Katma Değer Vergisi) uygulanan ürünlere seçim sonrasında yüzde 20 KDV uygulanabileceğinden bahsetti.

Tahminlere göre seçimlerden sonra yüzde 20 KDV uygulanacak ürünler şu şekilde;

  • Tekstil ürünleri.
  • Giyim ürünleri.
  • Çanta ve bavul gibi ürünler.
  • Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri.
  • Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler.
  • Otel gibi konaklama hizmetleri.
  • Yeme - içme sektörü hizmetleri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN