Rekorlara doymazken çöküşe geçecek! Ünlü ekonomist yatırımı ona yapanları uyardı: “Gerçekçi değil”

Rekorlara doymazken çöküşe geçecek! Ünlü ekonomist yatırımı ona yapanları uyardı: “Gerçekçi değil”

Yatırımcılar, ünlü ekonomistleri yakından takip ederken ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, son dönemde izlenen ekonomi politikası ve borsa yatırımcılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü isim o alana yatırım yapanlara uyarılarda bulunurken “gerçekçi değil” diyerek açıkladı.

Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz sene Haziran'da 650, Temmuz'da 250, Ağustos'ta 750, Eylül, Ekim ve Kasım'da 500'er puan artış yapılırken, Aralık ve Ocak'ta ise 250 baz puan artış ile devam etmişti. Şubat ayında faiz oranı sabit tutulurken son olarak Mart ayında 500 baz puan artış açıklandı.

Yeni faiz kararı ile Borsa ve konut piyasalarını değerlendiren ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez’in kaleme aldığı yazı yeniden gündeme geldi.

yeni-proje-6-001.jpg

“İZLENEN EKONOMİ POLİTİKASI ZORLAMA”

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, şuan izlenen ekonomi politikasının zorlama bir politika olduğuna dikkati çekerek, son zamanlardaki durumun şimdilik tüketim ağırlıklı büyümeyi ve istihdamı destekler şekilde göründüğünü söyledi. Eğilmez, “başta gayrimenkul ve borsa olmak üzere çeşitli alanlarda “balonlar oluşmasına yol açtığını” belirtti.

yeni-proje-7-001.jpg

REKORA DOYMAZKEN ÇÖKÜŞE GEÇECEK

Yatırımcılara önemli bilgilendirmeler yapan Mahfi Eğilmez, “Günü gelip de faiz enflasyon düzeyine çıkarılmak zorunda kalınınca o rekorlara doymayan borsadaki hisse değerleri ve gayrimenkul fiyatları bu kez çöküşlere doymaz hale gelecek” sözlerine yer verdi.

Böyle bir ortamda borsanın rekorlara doymadığını söyleyen Eğilmez, “borsa rekorlara doymuyor, demek ki ekonomi iyi gidiyor” gibi söylemlerin gerçekçi olmadığının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN