Restoran menülerine ayar verildi! Hem menüleri hem fiyatları kapsıyor! Daha indirimli ama...

Restoran menülerine ayar verildi! Hem menüleri hem fiyatları kapsıyor! Daha indirimli ama...

Ekonomik kriz ve enflasyon derken restoran fiyatları da vatandaşın cebine vurdukça vuruyor. Yemek menülerinde yeni uygulama hayata geçirildi. Müşteriyi elinde tutmak isteyen restoranlar hem menülerde hem de yemek fiyatlarında değişikliğe gitti. Kebap yemek isteyen yarı fiyatını ödeyecek. İşte tüm detaylar…

Dışarıda yemek yemek isteyenler tonla para öderken müşterilerde duruma tepki gösteriyor. Artan fiyatları dur demek isteyen yetkililer ise hem fiyatlarda hem de porsiyonlarda düşüşe gittim. Müşteriye porsiyon ve gramaj alternatifi sunulurken daha ekonomik bir seçenek oluşturuluyor. Müşterinin cebine hitap eden ekonomik menüler ise menü fiyatları içerisinde “Eko” başlığı altında yer alacak.

DAHA AZ ÖDEME YAPILACAK

NTV'de yer alan bilgiler ışığında bir restoranda patlıcan kebabının bir porsiyonuna 2 şiş kullanılırken şimdilerde tek şiş kullanılmaya başlandığı belirtildi. Bu doğrultuda fiyatlar yarıya düşerken restoran işletmecisi ise ekonomik fiyat başlığı altında yer alan ürünler için küçük fiyat, küçük şiş ve küçük doyum dedi.

patlican-kebabi-1.jpg

Paket siparişi alan müşterilerde ise daha farklı bir tarife uygulanmaktadır. Restoran işletmecisi, "Yarım porsiyon olarak uygulama verdiğimizde 3’te 2 ücret almak zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi de yanında ikramlarımız oluyor. Paketle gönderim yaptığımızda kap maliyetlerimiz oluyor." sözlerini dile getirdi.

restoran-yemek-1.jpg

ET FİYATLARINA TEK ÇARE

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranlarda beyti, ali nazik, adana kebap, döner ve bu tarz ürünlerde gramajın düşürüldüğünü belirtti. Bu kapsamda fiyatlarda da azalma olduğunu ifade eden Işıksever, restoranlarda Eko beyti, Eko İskender gibi isimlerle ürünlerin pazarlanmaya devam ettiğini söyledi. Işıksever, "Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN