Ruslar yaptı, dünya güldü! Rusya’nın ilk elektrikli aracı alay konusu oldu: TOGG’un yanına bile yaklaşamaz

Ruslar yaptı, dünya güldü! Rusya’nın ilk elektrikli aracı alay konusu oldu: TOGG’un yanına bile yaklaşamaz

Rusya’nın ilk elektrikli aracı alay konusu oldu. Moskova Politeknik Üniversitesi’nin sosyal medyada ortaya çıkan ve Amber ismi verilen aracı görenler “TOGG’un yanına bile yaklaşamaz” yorumlarında bulundu. İşte, Rusya’nın sosyal medyada alay konusu olan yeni elektrikli aracı…

Rusya’nın geçtiğimiz hafta tanıttığı ve Amber ismini verdiği elektrikli otomobil sosyal medyada alay konusu oldu. Tamamen Rusya tasarımına sahip “Tesla katili” olarak tanımlanan ve ördek yavrusuna benzetilen aracın çirkinliği sosyal medyaya damga vurdu.

Sosyal medyadaki birçok kullanıcı, Moskova Üniversitesi öğrencileri ile akademisyenlerinin tasarladığı aracın 1990’larda üretilen Fiat Muhtipla kadar çirkin olduğunu düşündü.

rusyanin-ilk-elektrikli-otomobili-amber-1.jpg

RUSYA’NIN İLK ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ: AMBER

Amber ismi verilen araçların üretimi, Batı yaptırımları öncesinde Kia, BMW ve Ford gibi yabancı araçların montajının yapıldığı Kaliningrad Oblanstı’nda yer alan Avtator fabrikasında yapılacak.

Avtator 2008’e kadar dünyanın en büyük otomobil üreticileri ve montajcıları arasında yer alıyor. Pek çok marka tarafından işletilen firma, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında kapatılmıştı. Öyle ki Rusya’nın ilk elektrikli otomobil tasarımıyla dalga geçen sosyal medya kullanıcılarının başında da Ukraynalılar geliyor.

Yılda 50.000 elektrikli otomobil hedefi ile yeni aracın seri üretiminin 2025 yılında başlaması hedefleniyor. Ayrıca aracın son halinin şuan tanıtılan ilk tasarımından tamamen farklı olabileceği de konuşulanlar arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN