Rusya'da reçete ile satılıyor, Türkiye'de sadece o ilde üretiliyor! Süper meyvenin süper hasadı: Manav fiyatı 400 TL

Rusya'da reçete ile satılıyor, Türkiye'de sadece o ilde üretiliyor! Süper meyvenin süper hasadı: Manav fiyatı 400 TL

Mersin Silifke'de 1 dönümlük arazide üretimi başlayan süper meyvenin ilk hasadı yapıldı. Toplanan 50 kiloluk meyvenin Arap ülkelerine ihracı başlarken, bahçede 200'e satılan meyve manavlarda 400 liradan alıcı buluyor...

Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığı ile pıhtı oluşumunu engelleyen aronya, kan damarlarının da güçlenmesini sağlıyor. Ayrıca meyve, saman nezlesi, sinüzit ve astım hastalıklarına iyi gelmesiyle de biliniyor.

İLK HASATTA 50 KİLO MEYVE

Kuzey Amerika'dan getirilerek ilk olarak 2017 yılında Türkiye'de üretimine başlana ve Rusya'da reçeteyle yazılan aronyanın ilk hasadı Arap ülkelerine yapıldı. 2021'de Çanakkale'den fideleri getirilen ve üretimine Silifke'de başlanan aronyadan 2 yıl aradan sonra meyve alındı.

550 fidanla, 1 dönümlük araziye dikimi yapılan meyveden ilk hasatta ise 50 kilo verim alındı. Bir fidanından 10 kilo meyve alınan aronyanın toplanan meyveleri şimdilerde Arap ülkelerine ihraç ediliyor.

h-15-ic.jpg

178 DEKARDA ÜRETİLİYOR

Boyu 2-2,5 metre uzunluğa sahip olan aronyanın Türkiye'deki ilk üretimi 2017 yılında başladı. Mersin'in genelinde 178 dekar, Silifke'de ise 14 dekarlık alanda üretimi yapılan meyve için bağını sökerek yerine aronya diktiğini söyleyen üretici İhsan Öz, “Bizim bağımız vardı. Bağımızı söktük, aronya fidanlarını diktik. İyi bir şey olduğunu söylediler. Bizde diktik. Köylüye örnek olalım diye diktik. İnşallah verim alırız ve herkese örnek oluruz” sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN