Saatler kaldı! Çinli elektrikli araçların Türkiye’de satılması bir kaç saat sonra yasaklanacak: Büyük şok

Saatler kaldı! Çinli elektrikli araçların Türkiye’de satılması bir kaç saat sonra yasaklanacak: Büyük şok

Elektrikli araçların Türkiye’de satılmasına yönelik o yönetmelik için son gün. Birkaç saat sonra yeni yönetmelik yürürlüğe girecek ve yönetmeliğe uymayan araçların satışı yasaklanacak. İşte büyük şok yaratan haberin detayları…

Dolubatarya’nın haberine göre, çoğunluğu Çin’den getirilen elektrikli araçları kapsayan yetkili servis yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi için son birkaç saat kaldı. Şuan Türkiye genelinde TSE standart uyumluluğu olan servis sayısı 4. Ancak her marka için distribütörün 7 bölgede kendine ait minimum 20 servis kurması gerekiyor.

YARINDAN İTİBAREN SATIŞ MÜMKÜN OLMAYACAK

TSE standardına uygun servisler arasında Togg’a hizmet veren bir Bosch Service bulunuyor. MG ile Maxus marka elektrikli araçların satışını yapan Doğan Trend Otomobilite’nin de kendine ait bir servisi var. Fakat mevcut şartlarda yarından itibaren 19 servis daha açmadan ithalat için izin alamayacak.

Şuan Togg dahi şartları yerine getiremiyor. Zaten yönetmelikteki değişiklik ne Togg ne Tesla ne Avrupa ne de Güney Koreli markaları ilgilendiriyor.

aukukku.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN