Sağlam ekonomist rakam verdi! Altın, dolar ve euro yarışını kazanacak: O rakamı görmeye hazırlıklı olun...

Sağlam ekonomist rakam verdi! Altın, dolar ve euro yarışını kazanacak: O rakamı görmeye hazırlıklı olun...

Yeni yılda gram altın için o rakam işaret edildi. Dolar ve Euro yarışını gram altın kazanacak. Ünlü ekonomistten yeni yıl müjdesi geldi. Gram altın öyle artacak ki, bu rakamı görenlerin dili tutulacak. İşte o rakam...

Ekonomik olarak zorlu bir yıl geride kaldı. 2024 yılında para politikası sıklığı süreceği tahmin ediliyor. Yeni yıl için belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmayacağı merak konusu olurken, sağlam ekonomist öngörüsünü paylaştı.

HAREKETLİ YIL SONU

Dünya Gazetesi yazarı Birol Bozkurt'un açıklamalarına göre, 2023 yılında ekonomik gelişmeler gündeminde yer aldı. Yeni yıl için oluşan beklentilerin paylaşılmasıyla birlikte, gram altında o rakam işaret edildi. Bozkurt, BIST 100 endekisinin 2023 yılının son çeyreğinde satış ağırlıklı olduğunu belirtti. Bu dönemde 7470 puana yükselen BIST 100 endeksiyle birlikte, para politikası açısında oldukça hareketli bir yıl geride kaldı.

385411.jpg

YENİ YIL BEKLENTİLERİ

2023 yılında yaşanan gelişmeler bu haldeyken, yeni yılda beklentiler duyuruldu. Türkiye'yi yeni yılda kolay bir yılın beklemediği paylaşıldı. Merkez Bankası faiz kararları yeni yılda bir kez daha artarak yüzde 45 seviyelerine ilerlemesi öngörülüyor.

Asgari ücrette 2024 yılında tek seferlik zammın, işçi ve tüketici üzerindeki enflasyonu düşüren etkisi ikinci yarıda daha etkili olacak. Enflasyonun yüzde 36'ya düşürülmesi konusunda, dünyanın en büyük enflasyonlarından biri olduğunun hesaba katılması durumun vahimliğini gösteriyor.

altin-fiyatlarinda-son-durumceyrek-altin-ve-gram-altin.webp

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM

Yeni yılda altın fiyatlarına değinen ünlü ekonomist Şirin sarı, ons altını 2 bin 500 dolar, gram altını ise 3.000 dolar üzerinden değerlendirdi. Beklentilerini paylaşan Sarı, BIST 100 endeksi, dolar, euro ve mevduat faizi karşısında en çok kazandıranın gram altın olduğunu işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN