Satanlar birkaç yıl sonra pişman olacak! Hatice Kolçak sakın diyerek uyardı: Rekor kıracak

Satanlar birkaç yıl sonra pişman olacak! Hatice Kolçak sakın diyerek uyardı: Rekor kıracak

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yepyeni açıklamalarıyla gündeme geldi. Uzman isim yatırımcıları “sakın” diyerek uyardı. Elinde olup da satanların birkaç sene sonra pişman olacağını söyleyen Kolçak, önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Hatice Kolçak, yeni bir açıklamayla daha yatırımcıların karşısına çıktı. Kendi YouTube hesabında önemli konulara değinen uzman isim, bu defa konut fiyatlarına dikkati çekerek önümüzdeki yıllara ilişkin öngörülerini paylaştı.

yeni-proje-23-001.jpg

EV SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU

Merkez Bankası, enflasyonu durdurmak için politika faiz artışlarının rekor seviye olan 50’ye gelmesiyle beraber yeni yollar izlemeye başladı. Yeni politikalarla birlikte ev fiyatlarındaki ciddi artışlar yerini düşüşlere bıraktı. Uzmanlar ev fiyatlarının geleceğine ilişkin sık sık açıklamalar yaparken TÜİK verilerinde de konut satışlarının önemli bir düşüş yaşadığı kaydedildi.

Öyle ki geçtiğimiz yılın şubat ayında bir milyondan fazla konut satışı gerçekleşirken, mart ayında 105 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Söz konusu bu rakamlar konut satışlarındaki düşüşü kanıtladı.

yeni-proje-24-001.jpg

SATANLAR PİŞMAN OLUR

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak ise akşam konut satışı yapmak isteyen yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

“Bu geçici bir dönemdir, geçer gider. Satıp yerine koyamayan zarar eder, alan kar eder. O dönemde satan herkes zarar etti ve bir daha o malı alamadı. 2019 yılında benzer bir örnek yaşadık, hatırlatmak istiyorum. Bugün satan zarar eder. Belki 3 ayda zararı görmeyebilirsiniz ama ileride aynı durumu yaşayabilirsiniz. 2021-2022 gibi birkaç sene sonra, satanlar pişman olacak ve aynı durumu yaşayacaklar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN