Seçim sonrası dolar ne kadar olur? Uzman isimler tek tek öngörülerini açıklıyor... Dikkat çeken rakamlar!

Seçim sonrası dolar ne kadar olur? Uzman isimler tek tek öngörülerini açıklıyor... Dikkat çeken rakamlar!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte uzman isimler ve yabancı ekonomistler tarafından açıklamalar gelmeye devam ediliyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler ile birlikte dolar kuru merak konusu oldu. Paylaşılan dolar / TL raporları yakından takip ediliyor. Uzmanlar tarafından açıklanan tahminler yatırımcılar tarafından yakın takibe alındı. İşte tüm detaylar...

SEÇİM SONRASI DOLAR NE KADAR OLUR?

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimler ile birlikte siyasiler arasında çekişme tüm hızıyla devam ediyor. Seçimler ile birlikte en çok dikkat çeken konu ise ekonomi politikaları olduğu gündemde yer alıyor. Kurum raporlarında belirtilen açıklama ile birlikte "Kim kazanırsa kazansın" ifadeleri ile seçim sonrasındaki değişimin kaçınılmaz olduğu bilgisi paylaşılıyor.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan değişimler ile birlikte ekonomideki değişimin baskılanan alanların serbeste dönmesiyle birlikte görülecek olan seviyeler hem yatırım hem de iş açısından beklentisi olanları büyük oranda etkiliyor. Bank Of America ile start veren dolar / TL kuru tahminleri gündemde yer almıştı.

Aynı şekilde Fitch ve S&P'den dolar / TL değerlendirmesi ile tahminleri dikkat çekerken Morgan Stanley gibi oldukça önemli kurumlardan da tahmin geldi. Dolar'ın yıl sonuna kadar TL karşında ne kadar olacağına dair Nomura 20,80 tahmininde bulunurken Barclays 27,50 tahmininde bulundu.

can-i-pay-for-real-estate-in-mexico-with-us-dollars.jpg

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM SENARYOSU

Seçim sonrası senaryoları içeren bir rapor yayımlayan Morgan Stanley 3 Şubat tarihli raporunda yer alan tahminleri güncelledi. Cumhur İttifakı'nın kazandığı senaryoda geleneksel bir politika görülmediği ifade edildi.

Rusya ile Körfez ülkeleri gibi diğer bölgelerden gelen para girişleri ile birlikte düzenleyici ve aktif rezerv yönetimine bağlı olup, dövizdeki düzenletmenin daha sınırlı olabileceği bilgisi paylaşıldı. Belirtilen durumun 3'üncü çeyreğe kadar korunabileceğini fakat Dolar/TL kurunda 2023 yılının sonuna doğru daha net bir değer kaybı görüleceği tahminler arasında yer alıyor.

at71ay-x-s2w0.jpg

MİLLET İTTİFAKI SEÇİM SENARYOSU

Millet İttifakı'nın kazanması ile birlikte seçim sonrasında enflasyonun yüzde 45 olması ve 12 ay süreç içerisinde enflasyonun yüzde 32 civarında olması beklentiler arasında yer alıyor. Politika faizinde yer alan ilk hareketin ise yüzde 30 - 35 seviyelerine kadar yükselmesi öngörülüyor. Bu senaryo halinde faizler yıl sonu ile birlikte yüzde 40-45'e yükselmesi tahminler arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN