Seçimden sonra döviz kurlarında o rakamlara hazır olun! Selçuk Geçer rakam verip bombayı patlattı

Seçimden sonra döviz kurlarında o rakamlara hazır olun! Selçuk Geçer rakam verip bombayı patlattı

Yerel seçimlere az bir zaman kala seçim öncesinde döviz kurunun nasıl olacağı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda seçim sonrası için açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer rakam vererek bombayı resmen patlattı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın piyasası ve döviz kuruna ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak Halk Tv'de Ekrem Açıkel'in sunduğu Halkın Haberi Özel'de önemli açıklamalar yapan uzman isim, dolara ilişkin ciddi uyarılarda bulunarak şuan 31 lirada tutulmasının çok tehlikeli olduğunu ifade etti. Ayrıca gerçek döviz kurunun 45 ila 50 lira bandında olması gerektiğinin altını çizerek seçimden sonrasına dikkati çekti.

yeni-proje-91.jpg

DOLAR HİÇ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Şuan için piyasada 31 lira bandında olan dolara ilişkin açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, aslında dolar kurunun 50 lira olduğunu ve bu kapsamda turizmcilerin ve ihracatçıların döviz kurunu bu rakamdan fiyatlandırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Enflasyonu hesap etsek dolar şu anda 50 TL olmalıydı" diyen Geçer, "Son iki seneden bu tarafa doğru getirdiğimizde dolar zaten şu anda 50 TL'ye dayanmış durumda. Doların gerçek değerini söylüyorum size, gerçek, olması gereken değer."

Geçer "Bana soruyorlar, dolar 45 ne zaman olacak 50 ne zaman olacak diye. 50 oldu zaten, senin 31 TL'de tutuyor olman dövizi o divizin 50 TL olmadığı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

yeni-proje-92.jpg

BİRÇOK SEKTÖR 40-50 ARASINDA FİYATLANDIRIYOR

Uzman isim, şuan birçok sektörün döviz kurunu 40 ila 50 lira arasında fiyatlandırdığını belirterek, "İhracatçısından turizmcisine kadar, yüzlerine de söyledim. Bu arkadaşların hepsinin ben 40 TL üzerinde fiyatlama yaptığını biliyorum dedim, kimsenin gıcı çıkmadı. Pek çok sektör 40 ile 50 arası doları fiyatlıyor. Ree sektör sattığı malı yerine koyabilmesi için, maliyetleri yönetebilmesi için, karlılığını en azından yüzde 5ler 10'lar civarında tutabilmek için bunu yapmak zorunda” ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-93.jpg

SEÇİMDEN SONRA ORTAYA ÇIKACAK

Geçer, kura ilişkin seçim sonrasına dikkati çekerek, “Seçimden sonra bir anda döviz hareketlerini görmeye başlayacağız. Baskılarlarsa turizm gelirleri düşecek, ihracat gelirleri düşecek. Yatırımları yurtdışına taşıyacaklar, neden sen bunların getirdiği dövizin yarısına el koyuyorsun. Bugün 50 TL olması gerek doları 30 TL'de tutarsan, sene sonunda 60 TL - 70 TL olması gereken doları baskılamaya devam edersen ne olur? Öyle ya da böyle bu kontrolden çıkar, bir anda 60 TL'ye gider” yorumunda bulundu.

Uzman isim açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yıl sonunda 60 TL'ye bugünden gitmesiyle, yıl sonunda son ayda gitmesi arasında korkunç fark var. Birisi kriz çıkartarak yapıyor, zarar veriyor. Öbürü ise rutinde gittiği için herkes buna hazırlanma fırsatı buluyor. Dolayısıyla seçimden sonra çok ciddi hareketler göreceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN