Selçuk Geçer 2 gün öncesinden uyardı! O gün Altın fiyatları şahlanacak: Nakit parası olan acele etsin!

Selçuk Geçer 2 gün öncesinden uyardı! O gün Altın fiyatları şahlanacak: Nakit parası olan acele etsin!

Piyasanın altını üstüne getiren altın fiyatlarında yeniden yükseliş bekleniyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer son günlerde altın fiyatlarına dair sık sık açıklamalarda bulunuyor. Hafta kapanışını sert bir düşüş ile yapan altın fiyatları ile birlikte yeni hafta başlangıcı merak konusu oldu. Selçuk Geçer yeni haftaya kritik güncellemeler ile açıklamada bulundu. Peki altın alım fırsatı devam ediyor mu? İşte tüm detaylar...

YATIRIM İSTEYEN ELİNİ ÇABUK TUTSUN!

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar ile birlikte altın piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Altın yatırımcılarının yüzünü güldüren gelişmeler ile birlikte dolar, euro ve Bitcoin yatırımcıları "güvenli liman" adı altında altın yatırımına akın etti.

Bu durum ile birlikte şahlanan altın fiyatı tüm dünyada artış sağladı. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından paylaşılan veriler ile birlikte Silikon Vadisi Bankası'nın iflas etmesiyle fırtına başladı. Yükselişe geçen ons altın fiyatının bankacılık krizini frenlemesine rağmen yükselişe devam ediyor.

Teknik düzeltmeler ile birlikte bazı zamanlarda aşağı yönlü bir hareketlenme yaşansa da kısa süre içerisinde yeniden yükselişe geçtiği dikkatten kaçıyor. Türkiye'nin son yıllarda yaşanan ekonomik durumuna dair yorumlarda bulunan Selçuk Geçer isabetli tahminleriyle biliniyor.

a292f2941e6e8704d3657eac28ba5cf2.jpg

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatlarındaki yükselişi 2 temel unsur olduğunu vurgulayan uzman isim ilk olarak ABD Merkez Bankası'nı (FED) işaret etti. FED tarafından faiz yükseltime gidilmeyeceğine dair ney bir açıklama yapılması ve altın fiyatlarını uçuran etkenlerden birisidir.

2023 yılının 21 ile 22 Mart tarihleri arasında yaptığı açıklama ile birlikte piyasalara mesaj verildi. Uzman isimler tarafından açıklanan beklentiye göre mayıs ayı ile birlikte 25 baz puanlık faiz artışı yapılacak. Fakat FED faiz artırımının yapılmama ihtimali ile birlikte altın fiyatlarının ani bir uçuşa geçeceği açıklandı.

altin-fiyatlarindaki-yukselii-satii-3.jpg

ALTIN FİYATLARINDA HENÜZ ZİRVE GÖRÜLMEDİ!

Alım fırsatlarına dair değerlendirmelerde bulunan uzman isin ons altın değerinin hafta kapanışında 2050 dolar seviyesinden düşüş yaşadığını belirtti. Ons altın fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte dolar kurunda da artışların gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu durumlarda ise gram altın fiyatlarında da yükselişin görüldüğünü belirtti.

Seçim ekonomisi ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından piyasanın baskılandığına dair sık sık açıklamalar geliyor. Altın için henüz zirvenin görülmediği bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN