Selçuk Geçer dolar kuru şuan 50 TL üzerinde diyerek açıkladı! Çifte kur çifte etki: Ekranda 29 TL görüyorsunuz ama...

Selçuk Geçer dolar kuru şuan 50 TL üzerinde diyerek açıkladı! Çifte kur çifte etki: Ekranda 29 TL görüyorsunuz ama...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasa analizleri yapmaya devam ederken çektiği son videosunda dolar kuruna ilişkin dikkat çekici söylemlerde bulundu. Geçer, dolar kurunun şu anda 50 TL üzerinde olduğunu ifade ederek ekranda görünenlerin doğru olmadığını söyledi. İşte detaylar…

Altın ve para piyasasında inişli çıkışlı gidişat devam ederken uzman ekonomistler piyasa değerlendirmeleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda sık sık adını duyduğumuz ve yayınladığı videolarla hem altın hem de döviz kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer, çektiği yeni videosunda dolara ilişkin oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Selçuk Geçer, doların şu an 50 TL üzerinde olduğunu söyledi.

yeni-proje-15.jpg

DOLARDAKİ GERÇEK DEĞER

Milli Gazete’de yer alan habere göre, Selçuk geçer Türkiye’deki üreticilerin maliyet hesabı yaparken ekranlarda görülen kur üzerinden değil dolar kurunun adil değer fiyatından yaptığını söyledi. Söz konusu bu durumun çifte kur yani çifte zam etkisi oluşturduğunu açıklayarak şunları dile getirdi:

“Bugün ekranlarda siz dolar kurunu 29 TL görüyorsunuz ya, Reel sektör, üretici ya da kimse bunu 40 liradan belirliyor. Sonra dolar 40 TL’ye geldiğinde dövizin reel değeri 60 TL olduğu için bu kez de buna göre fiyatlıyor. Bu durumda çifte kur, çifte zam etkisi yaratıyor. Çünkü adam sattığı malı yerine koymak zorunda. Ben 45 TL falan diyorum ama itidalli konuşuyorum. Aslında doların olması gereken yer 50 TL‘nin üstü çok net söylüyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN