Serkan Özcan'dan Şimşek'in fiyat istikrarı hedefine tepki: Ekonomi programı başarılı olsa bile 10 yılı kaybetmiş olacağız

Serkan Özcan'dan Şimşek'in fiyat istikrarı hedefine tepki: Ekonomi programı başarılı olsa bile 10 yılı kaybetmiş olacağız

Ekonomist Serkan Özcan, Bakan Şimşek'in 2028'de fiyat istikrarını sağlama hedefine ilişkin açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye ekonomi modeli' programına atıfta bulunarak, Türkiye'nin enflasyonla gerektiği gibi mücadele etmediğini ve ekonominin toparlanmasının yıllar süreceğine dikkat çekti.

Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Suudi Arabistan'da Orta Vadeli Program'la (OVP) ilgili yaptığı sunumda, 2028 itibarıyla fiyat istikrarını sağlama hedefine yönelik açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Özcan, Şimşek'in planlarını ve Türkiye'nin ekonomik yönetim stratejisini eleştiren bir tweet attı.

'YERLİ VE MİLLİ' KILIFI ALTINDA MİLLETİN TAM YILI YENDİ'

Özcan, Şimşek'in açıklamalarına ilişkin, "2028 yılı, sözde 'Türkiye Ekonomi Modeli'nin' 10. yılı! Akla ziyan, sırf kuru bir inat uğruna, ideolojik saplantılarla, millete 'yerli ve milli' kılıfı altında alenen yalan söylenerek pazarlanan ekonomik program, bu milletin tam 10 yılını yedi! Her şey yolunda giderse, Türkiye bir hiç uğruna kaybettiği fiyat istikrarına 10 yıl sonra yeniden kavuşacak!" diyerek, Türkiye'nin ekonomik politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Özcan'ın eleştirisi, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlara ve yüksek enflasyon oranlarına işaret ediyor. Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce "Türkiye ekonomi modeli" olarak tanımladığı ve faiz oranlarının düşürülmesine rağmen enflasyonun kontrol altına alınamadığı politikalara atıfta bulunuyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesiyle, bu sorunların çözüleceğine dair umutlar olsa da, Özcan'ın eleştirisi, değişimin hemen gerçekleşmeyeceği ve uzun bir süreç gerektireceği yönünde.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek OVP sunumunda, "2028 itibarıyla fiyat istikrarını sağlamış olacağız, yolculuk başlamış durumda" dedi. Şimşek, mali sağlığı düzeltmek, büyük depremden kaynaklanan hasarı onarmak, eksikleri azaltmak ve yapısal reformlar uygulamak için çalıştıklarını kaydetti.

Şimşek, enflasyonun yılın ikinci yarısında kayda değer oranda düşeceğini ve 2026'da tek basamaklıya ineceğini öngörüyor. Cari açığın da bu yılın ilk yarısında 30 milyar doların altına ineceğini belirten Şimşek, Türkiye'nin büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ve yapısal reformlarla uzun vadeli sürdürülebilir büyümenin sağlanacağını savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN