SGK düğmeye bastı! Yeni anlaşma ile yüzde 700 zam geldi! Kamu bankalarından SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri kapsayan promosyon ücretlerine muhteşem zam!

SGK düğmeye bastı! Yeni anlaşma ile yüzde 700 zam geldi! Kamu bankalarından SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklileri kapsayan promosyon ücretlerine muhteşem zam!

Devlete ait bankalar, emekliliği teşvik etmede özel bankaların çok gerisinde durdu. SGK ile anlaşma sağlandı ve bu rakamlar yüzde 700 artırıldı. İşte Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın SSK, Bağ-Kur ve tüm emeklilere verdiği emekli promosyonları...

Bankaların promosyon rekabeti sürerken 1 Kasım'dan itibaren ödemeler yenilenecek. Devlet bankaları da özel bankaların emekliliğini teşvik etmek için yapılan yarışmaya katıldı. SGK'nın kararı kamu bankalarının kıdem tazminatı ödemelerini artırdı. Yaklaşık 13 milyon emekliye ek gelir getirecek kampanyada yeni bir dönem başladı. Sosyal Sigortalar Kurulu (SGK), kampanyanın temel tutarlarını güncellediğini ve 19 banka ile protokolleri yeniden imzaladığını duyurdu.

Yüksek promosyondan yararlanmak isteyen SSK ve Bağ-Kur emeklisi merakla en yüksek emekli promosyonu veren bankaları arıyor. Temmuz ayında emekli olduktan sonra emekli promosyonu artırıldı. Öyle ki 750 TL grubunda başlayan kampanyalar kampanyalarla 10.000 TL'ye yükseldi.

Son aylarda Özel banka müşteri için rekabet ederek kamu bankalarını geride bıraktı. Son gelişmeyle birlikte kamu sektörü bankaları da banka reklam yarışmasına katıldı. Söz konusu meblağları almak isteyen emeklilerin bankalara "3 yıllığına maaşımı sizden alacağım" sözünü vermesi yeterli.

Açıklanan yeni tutarlarla emekliler için asgari emeklilik avansı ödemesi 5.000 TL oldu. Devlet bankaları da özel bankaların ücret rekabetine katıldı. Sosyal Sigortalar Kurulu (SGK), kamu bankalarında ödenen promosyonun üç yıl süreyle 5 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Özel bankalar 7.500 liraya kadar promosyon ücreti ödedi.

SGK'dan yapılan açıklamada, kurum ile bankalar arasında Mart 2020'de imzalanan emekli ve hak sahiplerine yönelik promosyon ödemelerine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022'de güncelleneceği hatırlatıldı. 19 banka ile protokolün yenileneceği belirtildi.

Bankalarla yapılan protokole göre SGK'dan gelir-maaş alan emekliler ve hak sahiplerinin gelirleri/maaşları;

3500 Türk Lirasına kadar olanlara 3000 Türk Lirası

3500 TL – 7500 Türk Lirası arası olanlara 3500 Türk Lirası

7500 TL – 10000 Türk Lirası arası olanlara 4500 Türk Lirası

10000 Türk Lirasından fazla olanlara 5000 Türk Lirası 3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.

BANKALAR PROMOSYON MİKTARINI YÜKSELTME KARARI ALDI

Bankaların promosyonu ödemek için emekliler ve hak sahiplerinin 3 (üç) yıl içinde bankadan gelir/maaş alma talebinde bulunmaları ve taahhütte bulunmaları gerekmektedir.

Açıklamada, "Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekler" denildi. Ziraat Bankası, internet sitesinde kampanya promosyonları güncelleyerek 10 bin liradan fazla kazanana 5 bin lira verme kararı aldı ve internet sitesinde duyurdu. Vakıfbank ve Halkbank da benzer rakamlar veriyor. Ancak, hiçbir banka henüz web sitesinde tekliflerini güncellemedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN