SGK'dan şok karar: 50 bin emeklinin maaşı kesildi! Dikkat siz de listede olabilirsiniz

SGK'dan şok karar: 50 bin emeklinin maaşı kesildi! Dikkat siz de listede olabilirsiniz

SGK tarafından yapılan açıklama herkesi şaşkına çevirdi. Tam 50 emekli vatandaşın maaşına son verildi, duyanlar inanmak istemedi. SGK açıkladı herkes tedirgin olduğu. Bu listede sizin de adınız olabilir. İşte tüm detaylar…

Kurban Bayramı emeklilere sürprizi de beraberinde getirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan denetimler ile birlikte emekli vatandaşları maaşına kesinti yapılmasına karar verildi. Farklı nedenlerden dolayı yapılacak kesintiler doğrultusunda kimlerin maaşını kesintiye uğradığı ise en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Emekli vatandaşlar maaş kesintilerinin neden ve nasıl yapıldığına dair açıklamaları yakından takip ediyor. Emekli maaşınızın kesintiye uğramaması için dikkat edilmesi gereken konularda tek tak sıralandı.

Kurban Bayramı sonrası emeklileri kötü bir sürpriz bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaptığı son denetimler sonucunda 50 bin emeklinin maaşını kestiğini açıkladı. Peki, kimlerin maaşı kesildi? İşte detaylar...

USULSÜZLÜK YAPAN EMEKLİLER HEDEFTE

SGK, sahte sigorta ve diğer usulsüzlüklerle mücadele kapsamında kapsamlı bir denetim süreci başlattı. Bu süreçte, sahte sigorta girişi yapan, prim gün sayılarında usulsüzlük tespit edilen ve diğer yasa dışı yollarla emekli olan 50 bin kişi tespit edildi.

Emeklilere 5000 TL kesinti şoku! Maaş hesaplarınızı kontrol edin: Büyük hüsrana uğratacak

SAHTE SİGORTA YAPANLAR DİKKAT!

SGK'nın geliştirdiği yeni sistemler, sahte sigorta girişi yapanları kolayca tespit edebiliyor. Bu kişilerin hem emekli maaşları kesiliyor hem de önceki ödemelerin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesi isteniyor. Geri ödeme yapmayanlar hakkında ise icra takibi başlatılıyor.

Çalışanlar dikkat! Ne kadar emekli maaşı alacaksınız? | Ekonomi Haberleri

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN DİKKAT EDİN!

Emekli maaşınızın kesilmemesi ve mağdur olmamak için şunlara dikkat etmelisiniz:

Sigorta Kayıtlarınızı Kontrol Edin: Sigorta girişlerinizin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun.

Şüpheli Durumlarda SGK'ya Başvurun: Herhangi bir şüpheli durumda hemen SGK'ya başvurarak bilgi alın.

Sahte Sigorta Tekliflerine Kanmayın: Emeklilik için sahte sigorta tekliflerine kesinlikle itibar etmeyin.

Kök Maaş Hesaplaması Değişti: İşte Yeni Emekli Maaşları

EMEKLİ MAAŞINIZ KESİLİRSE NE YAPMALISINIZ?

Emekli maaşınızın kesilmesi durumunda, SGK'ya itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak, usulsüzlük yaptığınız tespit edilirse hem maaşınız kesilir hem de geri ödeme yapmak zorunda kalırsınız.

Unutmayın: Emeklilik hakkı, uzun yıllar süren çalışmanın karşılığıdır. Usulsüz yollarla emekli olmaya çalışmak, hem sizi hem de devleti zarara uğratır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN