Sıcaklar değil altın fiyatları yakacak! Piyasayı kitap gibi okuyan ekonomist açıkladı: Usul usul geliyor

Sıcaklar değil altın fiyatları yakacak! Piyasayı kitap gibi okuyan ekonomist açıkladı: Usul usul geliyor

Sıcaklar değil altın fiyatları yakacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Gökay Tuğsavrol, altın fiyatlarıyla ilgili son değerlendirmesini paylaşırken, gram altının göreceği rekor rakımı da açıkladı…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Gökay Tuğsavrol, Ekol TV'deki programında altın fiyatlarını değerlendirdi. Tuğsavrol, piyasalarda bir sakinliğin hakim olduğunu ve geçtiğimiz hafta altının zirveye ulaştığını belirtti.

Alım fırsatlarını ele alan Tuğsavrol, kademeli alımların daha uygun olacağı önerisinde bulundu. Amerika Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile enflasyon verilerinin açıklanacağı günlerde, gram altında hafif yükselişlerin beklendiğini de ifade etti.

altin-1-001.jpg

YATIRIM BEKLENTİLERİ VE FİYATLARI ELE ALDI

Tuğsavrol’un aktardığına göre, gram altında şuan alış fiyatı 2.442 TL ve satış fiyatı 2.456 TL. Çeyrek altının ise alışı 3.967 TL, satışı 4.024 TL. Yarım altında alış fiyatı 7.963 TL olurken, satış fiyatı 8.045 TL olarak kaydedildi. Tam altınınsa alışı 15.857 TL ve satışı 16.012 TL seviyesinde.

GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Tuğsavrol, Temmuz ayında gram altının fiyatının yaklaşık olarak 3 bin TL civarında olmasını beklediklerini dile getirdi. Yıl sonuna gelindiğinde ise gram altın fiyatının 3500-4000 TL aralığında olabileceğini öngördü.

altin-2-001.jpg

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş ile beraber bu hafta ABD’nin açıklayacağı ve FED’in beklenen faiz indirimlerinin zamanı ve büyüklüğüyle ilgili ipuçları verebilecek enflasyon verilerine odaklanıldı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0.31 artış göstererek 2,343.53 dolar seviyesinden işlem gördü. ABD altın vadeli işlemleriyse %0.2 artış ile 2,346,30 dolara çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN