Sıfır araçlarda sevindiren gelişme! “Balon patladı” diyerek duyurdu! Rakamlar bir bir düşecek

Sıfır araçlarda sevindiren gelişme! “Balon patladı” diyerek duyurdu! Rakamlar bir bir düşecek

Uzun süredir tartışma konusu olan araç piyasasında işler tersine dönüyor. İkinci el piyasasında yaşanan durgunluk ve gerilemeyi açıklayan uzmanlar sıfır araç fiyatlarında yaşanacak değişimler için o tarihi işaret etti. İşte ikinci el araç piyasasındaki son gelişmeler…

Bir süredir gündemin vazgeçilmez konuları arasında yer alan araç piyasasında işler tamamen değişiyor. İkinci el araç piyasasındaki işler tersine dönerken sektör yetkilileri de piyasada yaşanan durgunluk ve gerileme hakkında uyarılarda bulundu. Sıfır araç fiyatlarında yaşanacak değişimler için o tarih işaret edildi. İşte ikinci el araç piyasasındaki son gelişmeler…

İKİNCİ EL FİYATLARINDA ŞOK DEĞİŞİM

Araç piyasasında yaşanan sorunları fırsata çevirmeye çalışan fırsatçılar gözünü ikinci el araç fiyatlarına çevirdi. Rakamlardaki fahiş artışlar gündemdeki sıcaklığını korurken Ticaret Bakanlığı da yeni tedbirler almaya devam ediyor. Yeni tedbirler sonrasında araç piyasasındaki dengeler de değişim yaşadı. Piyasada durgunluk görülürken İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el araç piyasasındaki artışların durduğunu ifade etti.

arac-satmak-aa.jpg

İkinci el araç piyasasında ilanların sıfır fiyatından yüksek olması Ticaret Bakanlığı engeline takıldı. Bakanlık konu hakkında yasaklar getirirken İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ertemel, otomobile erişimi negatif etkileyen uygulamalar olduğunu ifade ederken yayınlanan yönetmelik neticesinde bu sistemin de ortadan kalktığını aktardı. Ertemel, “Ayrıca aynı sebep vesilesiyle ikinci el otomobilde fiyat artışları durduruldu ve spekülatif fiyatların önüne geçildi. Hatta bu manada bir miktar fiyat düşüşleri de söz konusu.” dedi. İçinde bulunduğumuz dönemde ikinci el piyasasındaki satış adedini işaret eden Ertemel, düşüş olduğunu aktardı.

arac.jpg

FİYATLAR BİR BİR DÜŞÜYOR


İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışın tamamen durduğunu aktaran Ertemel, balon patladı diyerek duyurdu. Zaman zaman birebir irtibat noktasında fazladan tutar talep edildiğini aktaran uzman isim, yapılan sıkı denetimler ile birlikte araçların mevcut ortamda alıcı bulamadığına aktardı. Bu nedenle farklı yöntemlerin kendiliğinden ortadan kalkacağını aktaran Ertemel, fiyatlarda gerileme söz konusu olduğuna değindi. 0 araç fiyatları hakkında ki öngörüsünü paylaşan Ertemel, “Sıfır araçta fiyat artışları yaşanmadığı takdirde mevcut düşük talep sebebiyle de fiyatlarda daha da düşüş görebiliriz.” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN