Sigara tiryakilerine kötü haber! O tarihten sonra büyük zam gelecek: Özgür Aybaş açıkladı

Sigara tiryakilerine kötü haber! O tarihten sonra büyük zam gelecek: Özgür Aybaş açıkladı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol ve tütün ürünlerine büyük bir zam geleceği açıklamasında bulundu. Aybaş, bu zamın en geç 2 hafta içerisinde gerçekleşeceğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Türkiye İşçi Partisi Ankara Milletvekili adayı ve Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, içki ve sigaraya zam yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Normalde altı ayda bir zam geçişi yapılan alkollü içkilere ve tütün mamullerine, son dönemde iki ayda bir zam geçişi yapıldığını belirten Aybaş, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yine yüksek oranda büyük bir zam geçişi beklediklerini ifade etti.

KAÇAK İÇKİ ÜRETİMİ BAŞ GÖSTERİYOR

kaçak içki

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı ve Türkiye İşçi Partisi Ankara Milletvekili adayı Özgür Aybaş, vatandaşların yüksek fiyatlar nedeniyle kaçak içki tüketmeye ya da evde alkollü içecek üretmek zorunda kaldıklarını söyledi. Aybaş, alkol ve tütün ürünlerine yapılan sık sık zam geçişleri ile birlikte vatandaşların satın alma gücünün düştüğünü belirtti. Bu durumun kaçakçılığı arttırdığını ve hatta ölümlere yol açabileceğini vurgulayan Aybaş, devletin vatandaşların sağlığını düşünmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aybaş ayrıca, yüksek vergilendirme nedeniyle işletmelerin maliyetlerinin arttığını ve bu nedenle personel azaltmaya gittiklerini ifade etti. Kafe ve bar çalışanlarının da bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyleyen Aybaş, ideolojik vergilendirme sisteminin işletmelere ve meslek gruplarına büyük zarar verdiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN