Şimdi de emekliye tasarruf geliyor... İşte Temmuz’da emekliye gelecek zam: Memur-Sen Başkanı açıkladı

Şimdi de emekliye tasarruf geliyor... İşte Temmuz’da emekliye gelecek zam: Memur-Sen Başkanı açıkladı

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, emeklilere gelecek olan zamma ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Yeni tasarruf paketi ile alakalı düşüncelerini paylaşan Yalçın, Temmuz ayına dikkati çekerek emeklinin şu anki durumunun göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yeni tasarruf paketinin açıklanması ile beraber konuyla ilgili uzman isimler önemli açıklamalarını dile getirmeye başladı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisine Temmuz ayında gelecek zamma ilişkin rakam verdi. Kamu harcamalarının kısıtlanması ve israfın önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, bir yandan personel istihdamı ve toplu sözleşme hükümlerinin kısıtlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

yeni-proje-1-003.jpg

PERSONEL İHTİYACI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Başkan Ali Yalçın, akşam kamu sektöründeki kaliteli hizmeti dikkati çekerek gerçek personel ihtiyacının göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu. Bunun yanı sıra bir yandan enflasyonun etkileri bir yandan ekonomik kriz nedeniyle kamu görevlilerinin emekli olmak istemediğini belirtti. Ayrıca yeni atamaların yapılmayacağı konusu hakkında yeni mağduriyetlerin oluşacağını ve buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

yeni-proje-2-004.jpg

GÖREV MAAŞI İLE EMEKLİ MAAŞI ARASINDAKİ UÇURUM

Kamuda istihdam eden kişilerin sadece emekli olanlarla sınırlı tutulmasını doğru bulmadığını ifade eden Yalçın, hali hazırda kamusal alanda personel eksikliği yaşandığını ve tasarruf önlemleri içerisinde öncelikle israfın önlenmesi gerektiğini vurgulayarak emeğin tasarruf konusu olamayacağını belirtti.

Bunların yanı sıra halihazırda görev yapıp maaş alan vatandaşlar ile emekli aylığı arasındaki bağın zayıfladığını ve bu durumun kişilerin emekli olmaktan kaçınmasına yol açtığını ifade eden Yalçın, atama bekleyen ve üniversite mezunu olan vatandaşlar için yeni bir hayal kırıklığı anlamına geldiğini söyledi.

yeni-proje-3-004.jpg

TEMMUZ MAAŞI 18 BİN LİRA

Yalçın, Temmuz ayında gelecek zamlara ilişkin tahminlerini paylaşarak, memur maaşlarının ortalama 44 bin TL’ye en düşük memur emekli maaşının 18 bin TL’ye çıkacağını düşündüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN