Şimdi ucuza bulan stoklasın! Ayçiçek yağlarına korkunç zam geliyor: Artık kızartma yapmak lüks olacak

Şimdi ucuza bulan stoklasın! Ayçiçek yağlarına korkunç zam geliyor: Artık kızartma yapmak lüks olacak

Yüksek enflasyonun yanında bu kez de iklim krizi fiyatlara yansıdı. Ülke genelinde yaşanan hava olayları nedeniyle tarım kapsamında büyük kayıplar yaşandı. Aşırı sıcaklıkların etkisiyle kuruyan ayçiçek tarlaları, yağ fiyatlarını etkileyecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ayçiçek yağı üretimine dair açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Kızartma sevenlerin olmazsa olmazı ayçiçek yağı fiyatlarına zam geliyor. Yüksek enflasyonun yanı sıra Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kötü haber geldi. Market ürünlerinde etiketler yeniden güncellenecek. Paylaşılan "Bitkisel Üretim 2. Tahmini" kapsamında değerlendirmeler gündemde yer aldı.

AYÇİÇEK YAĞINDA ZAM BEKLENTİSİ

TÜİK tarafından paylaşılan tahmin raporuna göre, ayçiçek yağı fiyatlarında yeni zamlar bekleniyor. Son yıllarda yükselişte olan enflasyondan en çok etkilenen ürünlerden birisi de ayçiçek yağı oldu.

Gıda malzemeleri arasında yer alan ayçiçek yağı için bir kötü haber daha geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan, "Bitkisel Üretim 2. Tahmini" kapsamında ayçiçek yağı üretimi yüzde 13.8 oranında düşecek. Bu durum ise ayçiçek yağı fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

depositphotos-8299434-l-2015.jpg

BEKLENEN DİĞER ZAMLAR

Ayçiçek yağının yanı sıra başka ürünlerde de zamlar bekleniyor. Paylaşılan tahmin raporuna göre, tahıllar ve diğer bitkisi ürünlerde (yem bitkileri dışında) yüzde 7.7 oranında zam bekleniyor.

Sebzelerde beklenen zam oranı yüzde 0.3, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 2.2 artış öngörüsü gündemde yerini aldı. Tahıllar ve bitkisel ürünlerinde 75.9 milyon ton, sebzelerde 31.7 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise 27.4 milyon ton üretim bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN