Sofralardan eksik olmayan 6 ürün için flaş karar! Fiyatları uçuşa geçmişti... Bakanlık listeye ekledi

Sofralardan eksik olmayan 6 ürün için flaş karar! Fiyatları uçuşa geçmişti... Bakanlık listeye ekledi

Fiyatları yükseldikçe yükselen bazı tarım ürünlerine ihracat düzenlemesi getirildi. İhracı kayda bağlı mallar listesine eklenen o ürünler artık daha zor ihraç edilecek...

"İhracı kayda bağlı mallar" listesine 6 tarım ürünü eklendi.

Ticaret Bakanlığı, süt ve krema, tereyağı, patates (taze veya soğutulmuş), kuru soğan, adi fasulye (beyaz fasulye dahil) ve kırmızı mercimeğin ihracını kayda bağladı. Alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 ÜRÜN EKLENDİ

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle, ihracı kayda bağlı mallar listesine 6 tarım ürünü eklendi.

Yeni tebliğe göre, süt ve krema, tereyağı, patates (taze veya soğutulmuş), kuru soğan, adi fasulye (beyaz fasulye dahil) ve kırmızı mercimek, ‘ihracı kayda bağlı mallar listesi’ne alındı.

İHRACI KAYDA BAĞLI NE DEMEK?

İhracı kayda bağlı mallar, Müsteşarlıkça yayımlanacak Tebliğ ile belirlenir. Kayda Bağlı Mallar listesi kapsamındaki malların ihracından önce gümrük beyannamelerinin İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince kayda alınması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN