Son dakika asgari ücretliye ara zam müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı: Zam oranları netleşti

Son dakika asgari ücretliye ara zam müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı: Zam oranları netleşti

Asgari ücrete zam yapılacak ifade edilirken gözlerde Temmuz ayına çevrildi. Milyonlarca asgari ücretliye Temmuz ayında ne kadar ödeme yapılacağı araştırılmaya devam ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yapılacak zam oranlarını araştırmaya devam ediyor. 2023 yılını ilk ayında yapılan zamların ardından gözler bu kez de Temmuz zammına çevrildi. Yaşanan enflasyon nedeniyle yapılan zamlar erirken vatandaşlar da ay sonuna nasıl getireceğini düşünmeye başladı. Mart ayı içerisinde en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltilmesi ile birlikte asgari ücretliler de ara zam hakkında yapılacak açıklamaları dört gözle Bekler oldu. Seçime sayılı günler kala asgari ücret zamları içinde gözler Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranları merak konusu oldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı hakkında yeni Bir açıklamada bulundu. Katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, asgari ücretten 1.5 yıldır vergi alınmadığına değindi. Temmuz ayı içerisinde reel alım gücünün korunacağına dikkat çeken Bilgin, “Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarınız hazır.’’ açıklamalarında bulundu.

para-almak.jpg

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK


Asgari ücret tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücret zamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başka Erdoğan Eskiden 66 TL olan en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltildiğine değindi. 7.500 TL üzerindeki emekli maaşlarının da düzeltileceğini belirten Erdoğan, asgari ücretin de yeniden gözden geçirileceğinin altını çizdi.

para-odemesi-1.jpg

Asgari ücret zamları hakkında açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Memurlarımızın maaşına temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Temmuz ayında hem enflasyon farkı hem de refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlayacağız.’’ şeklinde konuştu. Yapılan açıklamalar ile birlikte asgari ücretin 500 dolar seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN