Gazi maaşları ve korucu emekli maaşlarına zam

Gazi maaşları ve korucu emekli maaşlarına zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamaya göre; Gazi aylıkları asgari ücret seviyesine, güvenlik korucularının emekli maaşları ise 7 bin 500'ye yükseltildi. Gazi ve güvenlik korucuları emekli aylıklarında 1 Nisan tarihinden itibaren oluşan aylık farkları yarından itibaren hesaplara yatırılacak.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkmasını kapsayan kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsam dahilinde güvenlik korucuları ve vefatları halinde hak sahiplerine bağlanan emekli aylıklarında da, en düşük aylık 7 bin 500 lira oldu. Muharip gazi aylıkları ile vefatları halinde yakınlarına bağlanan aylıkların ise 1 Nisan tarihinden geçerli olarak 30 günlük net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi sağlandı.

YARIN HESAPLARA YATIRILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, düzenlemeler kapsamındaki vatandaşların 1 Nisan tarihinden geçerli olarak oluşan aylık farkları yarın itibarıyla hesaplara yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN