Son dakika! LPG'ye bir zam daha

Son dakika! LPG'ye bir zam daha

Dövizdeki yüksek kur, bir kez daha akaryakıta zam olarak yansıdı. Son olarak 19 Kasım'da 45 kuruş zamlanan LPG'ye bir zam daha geldi. Bu geceden itibaren geçerli olacak zamlı tarife ile LPG benzin karşısındaki avantajını kaybetti.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, LPG'nin litre fiyatına 19 kuruş daha zam geldi.

Zamlı tarife bu geceden itibaren geçerli olacak. Söz konusu artış pompa fiyatlarına yansıyacak. LPG'ye son zam 19 Kasım Cuma günü 45 kuruş olarak yapılmıştı.

FİYATLAR NE OLACAK?

Fiyat artışının ardından LPG'nin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 7,56 liraya, Ankara'da 7,64 liraya, İzmir'de ise 7,66 liraya yükselecek.

BENZİNLE YARIŞIYOR

LPG, 19 kuruşluk zammın ardından litre fiyatı 8,69 olan benzinle yarışır hale geldi. LPG, araçlarda daha fazla yakıt tüketimine neden olsa bile benzinle aradaki yaklaşık 2 kat fiyat farkı, araç sahipleri için cazip oluyordu. Yapılan son zamlarla birlikte LPG'nin benzin karşısında hiçbir avantajı kalmamış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN