Bakan Nebati: Dünya Türkiye ekonomi modelini izlemeye almış durumda

Bakan Nebati: Dünya Türkiye ekonomi modelini izlemeye almış durumda

AK Parti mitinginde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''2 yıl önce salgın başladığında 'bu ülke öldü, bitti' diyenler, 2 yıl içindeki büyümeyi gelişmeyi görenler kafalarını duvarlara vurdular. Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya şu anda bu modeli izlemeye almış durumda. Döviz fiyatları makul gidiyor bu defa başladılar sormaya niye makul gidiyor ne yapıyorsunuz? İnanç var inanç'' açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AK Parti mitinginde açıklamalarda bulundu. Buradaki konuşmasında Urfa'ya şehir hastanesi yapıldığını duyuran Nebati, “Yatırım bedeli 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz” dedi.

"BÜROKRATİK OLİGARŞİYE OLAN SAVAŞTA AKINCILARIZ"

Nebati'nin geçtiğimiz gün Fransa'da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” ifadeleri tartışmalara sebep olmuştu.

Nebati, o sözlerini yineleyerek karşı çıkanlara kürsüden cevap verdi. Nebati, "Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz" dedi.

"ENFLASYONLA NASIL MÜCADELE EDİLECEĞİNİ EN İYİ BİLENLERDENİZ"

Dünyada emtia ve petrol fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

''Zorluklar yaşıyoruz. Şu anda dünyada emtia fiyatları, petrol fiyatları yükseliyor. Geçen 2 yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik ve Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran en önemli ülkelerin başında geldi. Dünya küçülürken büyüdü, 2021'de yüzde 11'lik çift haneli büyüme sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Çözeceğiz. 20 yılda hangi problemi çözmedik? Daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Allah'ın izni, sizlerin dualarıyla bunların üstesinden geleceğiz. Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz ve enflasyonla nasıl mücadele edileceğiniz en iyi bilenlerdeniz, bu günler geçecek. Unutmayın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.

"DÜNYA TÜRKİYE EKONOMİ MODELİNİ İZLEMEYE ALMIŞ DURUMDA"

2 yıl önce salgın başladığında 'bu ülke öldü, bitti' diyenler, 2 yıl içindeki büyümeyi gelişmeyi görenler kafalarını duvarlara vurdular. Ama merak etmeyin bugün karamsarlık yayanlar, bugün insanların moralini bozmaya çalışanlar biz Londra'ya gidip alnımızın akıyla Türkiye'ye yatırım çekmeye çalışırken, Türkiye'yi şikayet edenlere sesleniyorum; biz güçlü bir ülkenin temsilcileriyiz ve bu ülke Allah'ın izniyle kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz güçlü ülkenin medeniyetine sahip olan geçmişten gücünü bilen bir ülkenin temsilciyiz, zorluklar önünde baş eğmeyiz. 2 yıl boyunca anasıl yanıldılarsa bundan sonra da yanılacaklar.

Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya şu anda bu modeli izlemeye almış durumda. Döviz fiyatları makul gidiyor bu defa başladılar sormaya niye makul gidiyor ne yapıyorsunuz? İnanç var inanç. Millet, Türk Lirası'yla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı. Girişimcilerimiz iş yaparken enflasyon üzerindeki bir faizle değil, enflasyonun çok ama çok altında oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk Lirası'nın gücünün farkına vardı. Şu zor günler geçecek, enflasyonun üstesinden geldiğimiz gibi şu karamsarlarında üstesinden gelmeyi millet bilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (83)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
83 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN