Türk Lirası'nın fahiş değer kaybı sürüyor: Dolar ve euro yine rekor tazeledi

Türk Lirası'nın fahiş değer kaybı sürüyor: Dolar ve euro yine rekor tazeledi

Seçimlerin ardından fahiş yükselişi katlanan piyasalarda dünkü rekorlarla birlikte TL'nin değer kaybı yüzde 7'yi aştı. Artışı önlenemeyen dolar ve euro, bugüne de yeni rekorlarla başladı. Dolar/TL, sabahın erken saatlerinde 23,41, euro/TL ise 25,57 seviyesini görerek tarihi zirvelerini yeniledi.

Döviz kurunun yıllardır süregelen yukarı yönlü hareketi, seçimin ardından ivme kazanırken, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gelmesiyle beraber ise yükseliş sürat kaydetti. Dolar ve euronun dünkü yükselişleriyle Türk Lirası'nın (TL) değer kaybı yüzde 7'nin üzerine çıktı.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar/TL, dün tarihinde ilk kez 23 TL'yi aşarken, piyasalardaki bu ciddi hareketlenme endişe yarattı. Bundan sonra döviz kurunun fahiş artışının nasıl seyredeceği merak edilirken, dolar bugün de 23,4125 seviyesine ulaşarak yeniden rekor tazeledi.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Dün ilk kez 25 TL'yi aşan euro/TL ise, 8 Haziran Perşembe günü erken saatlerde 25,5728 seviyesine kadar çıkarak tarihi zirvesini yeniledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN