SPK, gayrimenkul değerleme tarifesinde yüzde 50 artışa gitti

SPK, gayrimenkul değerleme tarifesinde yüzde 50 artışa gitti

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sermaye Piyasası Kurulu, gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi yüzde 50 arttı. Geçen seneki tarifeye göre de yüzde 165 artan ücretler bugünden itibaren geçerli olacak.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin vereceği değerleme hizmetlerine ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gayrimenkul değerleme ücret tarifesi asgari tutarı güncellenerek yüzde 50 artış yapıldı.

Karara göre, konut, ofis veya büro için 2 bin 662 TL ile 8 bin 419 TL arasında değişen tutarlardan, 3 bin 993 TL ile 12 bin 629 TL aralığına yükseltildi.

Gayrimenkul değerleme asgari ücretleri, metrekaresine bağlı olarak; imalathane, fabrika, depo ve çiftlikler için 3 bin 681 TL ile 30 bin 771 TL arasında değişen tutarlara, dükkan, plaza, AVM, konaklama tesisi, sinema-tiyatro salonları, spor tesisleri ve otoparklar için 4 bin 79 TL ile 60 bin 854 TL arasında değişen tutarlara güncellendi.

2023 yılı için yapılan güncelleme bir önceki yılın tarifesine göre yüzde 165 artırıldı. 2022 yılında konut, ofis veya büro için 1412 TL ile 4 bin 756 TL arasında değişen tutarlardan işletiliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN