SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilere güzel haber! Sosyal refah düzenlemesi için talimat verildi... Emekli bayram edecek

SSK, Bağ-Kur ve bütün emeklilere güzel haber! Sosyal refah düzenlemesi için talimat verildi... Emekli bayram edecek

Emeklilere müjdeli haber verildi. Son rapora göre SSK, Bağ-Kur emeklilerine çifte zam yapma yolunda. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise altı aylık enflasyon oranında zam alacak. Emeklinin maaş artışının kesin boyutu, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyona göre belirlenecek. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

SSK ve Bağ-Kur'a bağlı emekliyi ilgilendiren emeklilik zammı sayımına başlandı. TÜİK, Ekim 2022 enflasyon endeksini açıkladı. Yayınlanan enflasyon verilerinin yanı sıra emekli maaşı artış yüzdelerine ilişkin rakamlar da açıklanmaya başladı. Bugün itibarıyla tüm gözler Ocak ayı emeklilik zammı için Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Ocak 2023 maaş artışlarının son iki ayın enflasyon göstergelerine göre yapılması bekleniyor ancak hesaplamalar şimdiden başladı.

EKİM 2022 ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI!

Medyada yer alan haberlere göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ekim ayında enflasyon %3,54 arttı. Enflasyon yıl içinde %85,51 oranında artmıştır. Yıl ortasındaki yükselişin ardından yılın ikinci döneminde dört aylık enflasyon, yani. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim %10,84 oldu.

BAĞ-KUR VE SSK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklisine altı ayda bir enflasyona göre zam yapılacak. TÜİK'in son dört aylık verilerine göre emekli sayısı şimdiden %10,84 arttı. Yılın son iki ayına ait veriler, yani. Kasım ve Aralık, 6 aylık enflasyonu bitiriyor ve emeklilerin net artışını gösteriyor.

ÇİFTE ZAM OLABİLİR

Tüm gözler TÜİK'in son iki ayda yayınladığı enflasyon rakamları üzerinde olmasına rağmen, Kasım 2022 enflasyonu 5 Aralık'ta, Aralık 2022 enflasyonu ise 3 Ocak'ta açıklanacak. Bu günlerde açıklanan bilgilerle milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin net artış oranları da ortaya çıkacak.

REFAH PAYI

Bir emekli, enflasyon oranına ek olarak yeni bir artış alabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti emekliler ve memurlar için asgari ücret başta olmak üzere sosyal güvenlik düzenlemelerini yükselterek vatandaşların satın alma gücünü artırmaya yönelik adımlar atmaya çağırdı. Yapılan düzenlemeler, enflasyonun refah kaybına verdiği zararı kademeli olarak ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte, refah kısmının daha fazla ayarlanıp ayarlanmayacağı belirsizdir. Cumhurbaşkanı, yeni yılda refah payını işaret etti. Bu bağlamda, tedbirlerin tüm kesimlerde refah kayıplarının telafi etmesi beklenmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN