Sudilere satılmıştı kötü haber geldi! 44 yıllık üretim devi yıkıldı: İflası kesin olarak gerçekleşti

Sudilere satılmıştı kötü haber geldi! 44 yıllık üretim devi yıkıldı: İflası kesin olarak gerçekleşti

44 yıl önce Kocaeli’de kurulan fabrikadan kötü haber geldi. 2008 yılında Suudilere satıldıktan sonra geçen yıl da kapanan fabrikanın iflası kesin olarak gerçekleşti. İşte iflasın detayları…

1980’de orta gerilim şalt cihazları üretmek için kurulan Elimsan, yıllar boyu Kocaeli’deki önemli fabrikalardan biri oldu. Merkezi Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde olan ve dünyanın orta ve yüksek gerilim kablo imalatçıları arasında yer alan Saudi Cable Grup, Elimsan’ın hisselerini 2008’de devralmıştı. Birçok kişinin ekmek kapısı olan fabrika ise geçen yıl kapanmıştı.

MAHKEME İFLAS KARARI VERDİ

Binası ve arsası icra üzerinden satışa çıkarılan Elimsan’la ilgili şimdi de iflas haberi geldi.

elimsan-fabrikasi-iflas-1.jpg

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 5 Haziran tarihinde alınan karar kapsamında, Elimsan Metalurji ve Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İle Elimsan Şalt Cihazları Ve Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin iflasına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN