Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti! 2 yıl kuralı başladı: Tam 1,5 milyon hektarlık arazide kiralık dönemi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti! 2 yıl kuralı başladı: Tam 1,5 milyon hektarlık arazide kiralık dönemi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan yeni karar doğrultusunda, 2 yıl işlenmeden beklenen topraklar için yeni dönem başlıyor. 81 il genelinde ekilip biçilmediği tespit edilen toplam 1,5 milyon hektarlık arazi artık üretime kazandırılacak. İşte, bakanlığın aldığı kararın detayları...

Sahipleri tarafından 2 yıl boyunca işlenmeyen topraklar için harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, bu arazileri kiraya verme kararı aldı. Bakanlığın bu kararı ile atıf durumda olan 1,5 milyon hektarlık arazinin tarıma kazandırılması amaçlanıyor.

p-h-6-1.jpg

YILDA 14 MİLYAR TL KATKI SAĞLAYACAK

Yapılan araştırmalarda Türkiye'de, 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğünde toplam 1.5 milyon hektarlık tarım arazisinin atıl durumda olduğu belirlendi. Yapılan hesaplamada ise bu alanların tekrardan üretime kazandırılması durumunda ekonomiye yılda 14 milyar TL katkı sağlayacağı ve vatandaşın ürünleri pahalıya yemesinin önüne geçileceği ortaya çıktı.

p-h-6-2.jpg

BÖLGE HALKINA KİRALAMA ÖNCELİĞİ

Arazi kiralaması öncelikli olarak arazinin yer aldığı bölgedeki köylülere veya sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarına yapılacak. Arazinin kira bedeli ile kiralayanın yetiştirebileceği ürünler internet üzerinden ilanla duyurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN