Tarım yazarı Yıldırım'dan fındık fiyatı açıklaması: Bugüne kadar desteklerden bağımsız açıklanıyordu

Tarım yazarı Yıldırım'dan fındık fiyatı açıklaması: Bugüne kadar desteklerden bağımsız açıklanıyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 fındık alım fiyatını kilogram başına 54 lira olarak açıklamıştı. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, fındığın tüm desteklerle 54 TL olduğunu belirterek, "Bugüne kadar fiyat desteklerden bağımsız açıklanıyordu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da dün yaptığı konuşmasında fındık alım fiyatını açıkladı. Erdoğan yaptığı konuşmasında "2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına alan destekli olarak Levant ve Giresun kalite ortalamasını 54 lira olarak açıkladık." ifadelerini kullandı.

TARIM YAZARI YILDIRIM'DAN FINDIK FİYATI AÇIKLAMASI: BUGÜNE KADAR DESTEKLERDEN BAĞIMSIZ AÇIKLANIYORDU

fy7fjxswiauqn3h.jpg

Ali Ekber Yıldırım: Fındık tüm desteklerle 54 TL

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Erdoğan'ın fındık alım fiyatını açıklamasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Fındık tüm desteklerle 54 TL. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 54 liralık fiyatın içinde gelir desteği, gübre ve mazot desteği de var." dedi.

Yıldırım, fındıkta dekarda 2021 yılı desteğinin, gübre 4 TL, mazot 18 TL, alan bazlı gelirin 170 TL olduğunu belirterek, "Bugüne kadar fiyat bu desteklerden bağımsız açıklanıyordu." diye açıklama yaptı.

ali-ekber-yildirim.jpg

Ali Ekber Yıldırım

Erdoğan'dan fındık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Geçen yıl dünyanın 122 ülkesine 2 milyar 300 milyona yakın bedelle fındık sattık. Ordu üretim alanı rekolte ile ülkemiz fındığının 3te 1ini gerçekleştiriyor. İktidara geldiğimizde alım fiyatı 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız kalmıştı. Şimdi 3 doların üzerine çıkardık. Geçen yıl dünyanın 122 ülkesine 2 milyar 300 milyona yakın bedelle fındık sattık. Ordu üretim alanı rekolte ile ülkemiz fındığının 3te 1ini gerçekleştiriyor. İktidara geldiğimizde alım fiyatı 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız kalmıştı. Şimdi 3 doların üzerine çıkardık. 2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına alan destekli olarak Levant ve Giresun kalite ortalamasını 54 lira olarak açıkladık."

Muhalefetten tepki

2022 fındık alım fiyatını 54 TL olarak açıklamasına muhalefet liderlerinden de tepki gelmişti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "2015’te dolar 2.65 TL iken, fındığa 15.84 TL vermiştik; yani 7 yıl önce fiyat 5.96 dolardı. 54 TL ile üretici ancak 3 dolar alır. 2015 fiyatının bugünkü karşılığı 105 TL idi." dedi. İYİ Parti lideri Akşener'de "Hem de öyle bir açıklamış ki sanırsınız müjde" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN