Tarladan sofraya yüzde yüzde 253 zam! Pazarda Sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor... Tüketici isyanda... İşte pazarın zam şampiyonları

Tarladan sofraya yüzde yüzde 253 zam! Pazarda Sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor... Tüketici isyanda... İşte pazarın zam şampiyonları

Gün geçtikçe yeni bir zam gelen meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Enflasyon ve dövizdeki dalgalanmaların sonucunda artış gösteren meyve ve sebze fiyatları gittikçe artmakta. Üretici ile marketler arasındaki fiyat değişimi de oldukça fazla ve gün geçtikçe de artarken fark 3,5 katına kadar çıktı. Üretici ile market arasındaki farkı en çok maydanoz fiyatlarına yansıdı. Markette ise fiyatı en çok artan ürün kabak oldu.

Enflasyon ve dövizdeki dalgalanmalar sonucunda fiyatlar atmaya devam ediyor. Bu artış gösteren ürünler arasında en çok meyve ve sebze fiyatları artmakta. Sebze ve meyve fiyatlarına ekim ayında gelen zamlar dikkatleri çekmekte. Ekim ayında meyve ve sebze fiyatları tarladan sofraya bir hayli artış göstererek gelmekte. Tarladan alınan maydanozun adeti 1,64 TL iken marketteki fiyatı 5,79 TL olmakta. Kilogram fiyatı üreticide 4,45 TL olan elmanın fiyatı markette 14,6 TL’den satılmakta.

meyve

MARKETLER İLE ÜRETİCİ ARASINDAKİ FİYAT FARKI YÜZDE 253’Ü BULDU

Türkiye Ziraat Birliği bu konuyu araştırarak fiyat farklarını ortaya koydu. Üretici ile marketeler arasındaki fiyat farkı oldukça yüksek durumda. Bu fiyat farkı 3.5 katına kadar yükselmişken tarladan rafa fiyat şampiyonu olan maydanozun fiyat farkı oranı 253’ü buldu. Üretici ve market arasındaki fiyat farkı ile ekim ayında limon 2,7 kat, havuç ve salatalık ise 2,6 kat pahalıya satıldı.

MARETTE FİYATI EN ÇOK ARTAN ÜRÜN KABAK OLDU

Gelen zamlardan sonra artan meyve ve sebze fiyatları arasında fiyatı en çok yükselen ürün kabak oldu. Üreticiden, markete kabak fiyatı yüzde 30,6 oranında yükseldi. Kabak fiyatındaki artışın yanı sıra salatalık, yüzde 29,3 arttı veya kuru fasulye, yüzde 29,3 artış gösterdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN