Ekonomistlerden enflasyon tepkisi: Söylenecek hiçbir şey kalmadı

Ekonomistlerden enflasyon tepkisi: Söylenecek hiçbir şey kalmadı

TÜİK'in açıkladığı tartışmalı enflasyon sonrası iktisatçı ve ekonomistlerden tepki geldi. TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "Enflasyona ya da enflasyonu nasıl kontrolden çıkardığımıza dair söylenecek hiçbir şey kalmadı" dedi. Ekonomist Yalçın Karatepe ise "4.250 liralık yeni asgari ücretin 472 lirası da daha ele geçmeden gitmiş. Satın alma gücünde toplam kayıp 1.490 lira. Asgari ücrete ne kadar zam yapılmıştı? 1.425 lira" ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün tartışmaları enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'in açıkladığı rakama göre enflasyon, ocakta yüzde 11,10 artarken yıllık bazda da yüzde 48,69 ile Nisan 2002'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre ise yıllık enflasyon oranı yüzde 114,87 olarak gerçekleşti.

TÜİK'in halkın cüzdanını yansıtmayan enflasyon açıklamaları sonrası ise tepkiler gelmeye başladı. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "Enflasyona ya da enflasyonu nasıl kontrolden çıkardığımıza dair söylenecek hiçbir şey kalmadı" dedi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi İktisatçı Hakan Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Hamdolsun, an itibarıyla sefalet endeksinde Arjantin'i geçmiş bulunuyoruz."

İktisatçı Yalçın Karatepe, "Geçen yıl Asgari ücret 2.825 lira idi. Bunun %36,02’si (1.018 lira) 2021 yılı enflasyonu ile erimişti" diyerek, şöyle devam etti:

"4.250 liralık yeni asgari ücretin 472 lirası da daha ele geçmeden gitmiş. Satın alma gücünde toplam kayıp 1.490 lira. Asgari ücrete ne kadar zam yapılmıştı? 1.425 lira."

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ise sosyal medya hesabından şunları söyledi:

""Enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil" Erdoğan "Yılsonu enflasyonu %18.4" TCMB "Ocakta negatif enflasyon bekliyoruz" CB Finans ofisi bşk. "Enflasyon Ocak'ta pik yapar" Nebati "Enflasyon Nisanda pik yapar" Nebati Kasım 2021 "Biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz"

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Bu sefalet tablosu sizin eseriniz" diyerek, şöyle tepki gösterdi:

"“Faiz sebep enflasyon sonuç” diyenler, buna inanıp para politikası uygulayanlar, sırf koltuktan kalkmamak için 128 milyar doları yakanlar, bile bile bu safsatalara imza atanlar, bu sefalet tablosu sizin eseriniz. Eğer millete zerre sevginiz varsa, derhal İSTİFA edersiniz!!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN