Son Dakika... Enflasyon sepeti güncellendi! İşte sepetten çıkarılan ürünler

Son Dakika... Enflasyon sepeti güncellendi! İşte sepetten çıkarılan ürünler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon hesaplamasında kullanılan ürün sepeti ve ağırlıklarını yeniden güncelledi. Buna göre sepetten çıkan ürünler; kayısı, yeşil soğan, kuru barbunya, mısır özü sıvı yağı ve kanepe oldu. 2022'de sepete giren yeni ürün yok.

TÜİK enflasyon hesaplamasında kullanılan sepetteki bazı ürünleri çıkardı. Sepete yeni bir ürün eklenmedi.


Elektrik ücreti, sigara, dizel ve benzinli otomobil, otoban geçiş ücreti, şehirlerarası tren ücreti, cep telefonu görüşme ücreti, sıcak içecekler, dergi ve yurtiçi bir hafta ve daha uzun süreli turlarla otel ücretlerinin enflasyon hesaplamasındaki ağırlıkları değişti.

TÜİK, beyaz eşya, elektronik ürünler, giyim, mobilya, sıfır otomobil ve otobüs fiyatları için artık internetten derlenen fiyatları da enflasyon hesaplamasında kullanacak.

SEPETE GİREN YENİ ÜRÜN YOK

Yeni düzenlemeye göre bu yıl sepete giren yeni ürün olmazken, mısır özü yağı, kuru barbunya, kayısı, kiraz, yeşil soğan ve kanepe ise enflasyon sepetinden çıktı.

Enflasyon ocak ayı itibariyle yıllık bazda yüzde 48,69'a yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN