Tasarım harikası Çinli resmen yollarda! Bu teknolojik özelliklere bu fiyat inanılmaz

Tasarım harikası Çinli resmen yollarda! Bu teknolojik özelliklere bu fiyat inanılmaz

Elektrikli araç kullanımı son dönemde dünya genelinde hızla artmaya başladı. Özellikle ülkemizde de TOGG ile beraber yaygınlaşan elektrikli araç kullanımı bazı teknik özellikleriyle karşımıza çıkmakta. Sürücüler elektrikli araç alırken uzmanların görüşlerine başvururken hem de fiyat olarak uygun araç almaya çalışıyor. Bu doğrultuda gelen son haber ise tüketicileri sevince boğacak. Tasarımı ile kendine hayran bırakan eπ 007 serisi resmen yollarda.

Son dönemde elektrikli araç kullanımı hızla artmaya başladı. Normal benzinli araçlardan daha az yakıt yakan ve konforuyla dikkat çeken elektrikli araçlara yönelim hızla artmakta. Ülkemizde de elektrikli araç kullanımı hızla artarken araç almak isteyen vatandaşlar güncel piyasaları merakla takip etmekte. Son olarak Dongfeng tarafından üretilen ve piyasaya sürülen eπ 007 serisi şimdiden dikkatleri üstüne çekmiş durumda. Teknolojik özellikleriyle herkesi kendine hayran bırakan eπ 007, ucuz fiyatıyla merak uyandırdı.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİNİN SON HARİKASI

Dongfeng, elektrikli araç pazarında yepyeni bir sayfa açıyor. eπ 007 serisi, dün merakla beklenen lansmanıyla otomobil severlerin karşısına çıktı. Bu çığır açan seride EREV ve BEV olmak üzere dört farklı model sunuluyor ve fiyatlar yaklaşık 700 bin TL'den başlayarak 834 bin TL'ye (22 bin dolar - 27 bin dolar) kadar ulaşıyor.

yeni-proje-2024-03-15t090650-697.jpg

eπ 007, orta-büyük sedan kategorisinde yer alıyor ve 2915 mm'lik dingil mesafesiyle geniş bir iç mekân sunuyor. Araç, 0,209cd'lik sürtünme katsayısıyla aerodinamik bir yapıya sahip. Mor, beyaz, limon rengi, yeşil, altın, siyah ve gri olmak üzere yedi farklı dış renk seçeneği ile geliyor. Araç, makaslı kapılar ve elektrikli arka kanat gibi opsiyonel özelliklerle de dikkat çekiyor.

TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİYLE SÜRÜCÜLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR

eπ 007, LED teknolojisini farlarda 104, arka lambalarda ise 230 LED ünitesi kullanarak yollarda fark edilir bir görünüm sağlıyor. 1,82㎡'lik panoramik açılır tavan ise sürüş esnasında bol miktarda doğal ışık almanızı sağlıyor.

Akıllı sürüş teknolojileri açısından da zengin bir donanıma sahip olan eπ 007, ileri çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, trafik işareti tanıma ve birçok ileri düzey sürüş yardım sistemi ile güvenliği ön planda tutuyor. Aracın 31 algılama donanımı, sürüş deneyimini üst seviyelere taşıyor.

yeni-proje-2024-03-15t090717-010.jpg

Kokpit tasarımı, minimalizmi benimsemiş durumda. Düz tabanlı direksiyon simidi, döndürülebilir 8,8 inç tam LCD gösterge paneli ve 15,6 inç merkezi kontrol ekranı, sürücüye benzersiz bir deneyim sunuyor. Aracın beyni olan Qualcomm Snapdragon 8155 çipi, yüksek performansı garanti ediyor.

Konfor ve teknolojinin birleştiği noktada, 20 hoparlörlü ses sistemi, 64 renkli ortam aydınlatması ve 50 W kablosuz cep telefonu şarjı gibi özellikler öne çıkıyor.

ŞARJ ÖZELLİKLERİ NELER?

eπ 007 serisinin tamamı, %30'dan %80'e sadece 26 dakikada şarj olan lityum demir fosfat pillerle donatılmış durumda. Serinin dört modeli, performans ve menzil açısından farklı ihtiyaçlara hitap ediyor. 200Pro modeli 200 km saf elektrikli menzille başlarken, 620Pro modeli 620 km'ye kadar çıkıyor. 540AWD Maks modeli ise sadece 3,9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşarak adeta bir yıldırım hızında.

yeni-proje-2024-03-15t090618-312.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN