Tatlı sektörünün köklü ismi iflasın eşiğinde: Sahibi "İşsizlik yok, iş beğenmezlik var" demişti

Tatlı sektörünün köklü ismi iflasın eşiğinde: Sahibi "İşsizlik yok, iş beğenmezlik var" demişti

"İşsizlik yok, iş beğenmezlik var" sözleriyle gündeme gelen Hacıbaba Pastaneleri'nin sahibi Yılmaz Elaldı'nın şirketi, ekonomik kriz nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Mahkeme, şirket için üç aylık geçici konkordato kararı verdi.

Hacıbaba Pastaneleri'nin sahibi Yılmaz Elaldı'nın, ekonomik zorluklar nedeniyle iflasın eşiğine geldiği belirtildi. Şirket ve bağlı diğer firmalar için konkordato talebinde bulunulduğu ve mahkemenin üç aylık geçici mühlet kararı verdiği öğrenildi.

Yaklaşık kırk yıldır tatlı sektöründe faaliyet gösteren Hacıbaba Pastaneleri, son dönemde yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiriyor. Şirketin, yaşadığı ekonomik darboğazı aşmak amacıyla konkordato başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Firmanın yanı sıra HBB Sosyal Hizmetler de aynı talepte bulundu.

Ekonomim'in haberine göre, başvuruyu değerlendiren Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi, her iki şirket için de üç aylık geçici mühlet kararı aldı. Bu süreçte şirketlerin mali durumunu denetlemek üzere üç kişilik bir konkordato komiseri heyeti görevlendirildi. Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasının 6 Kasım tarihinde yapılacağını bildirdi.

TARTIŞMALI GEÇMİŞ: "İŞSİZLİK YOK, İŞ BEĞENMEZLİK VAR"

Hacıbaba Pastaneleri'nin sahibi Yılmaz Elaldı, 2022 yılında yaptığı açıklamalarla kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. İstanbul'da çalıştıracak eleman bulamamaktan şikayet eden Elaldı, "İşsizlik yok, iş beğenmezlik var" sözleriyle sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Firmanın daha önce de benzer bir başvuru yaptığı, ancak o talebin mahkeme tarafından reddedildiği öğrenildi. 15 Mayıs'ta verilen geçici mühlet kararının, 21 Temmuz'da kaldırılmasıyla şirket bir kez daha mali zorluklarla karşı karşıya kalmıştı. Bu son başvuruyla birlikte Hacıbaba Pastaneleri'nin geleceği, mahkemenin vereceği karara bağlı olacak.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN