Tek bir bardak bile düşmedi! Çinli elektrikli devinin videosu sosyal medyayı salladı: Bu araba tam Türkiye'ye göre

Çinli otomotiv devi son tanıttığı elektrikli otomobiline ait videosuyla sosyal medyayı salladı! Süspansiyonlarıyla çığır açan otomobilin tepesindeki bardaklardan biri bile düşmedi! Bu araba tam Türkiye'ye göre...

Geçtiğimiz hafta sonu lansmanını gerçekleştiren lüks elektrikli otomobil üreticisi NIO, ET9 modelinde kullanılan akıllı süspansiyon sistemini test ettiği video sosyal medyada paylaşıldı. Süspansiyon sistemi başarısıyla otomobil tutkunlarını şaşırttı.

SARSINTIYI YÜZDE 75 AZALTIYOR

nio-et9-ne-kadar-2.webp

Yapılan testlerde, Çin merkezli elektrikli araç üreticisi NIO'nun entegre ettiği ClearMotion1 adlı süspansiyon sistemi, kabin içerisinde %75 daha az sarsıntıya sebep olmasıyla öne çıkıyor.

Bu benzersiz süspansiyon sistemi, Amerikan girişimi ClearMotion tarafından geliştirildi ve aracın dört tekerindeki elektrik motorlarıyla birlikte çalışarak yol durumunu sensör verileriyle önceden tespit ediyor. Bu sayede araç şasisini sarsıntıyı önleyecek şekilde hareket ettiren teknoloji, piyasadaki en iyi süspansiyon sistemlerini geride bırakıyor.

nio-et9-ne-kadar1.jpeg

NIO'nun Çin'deki fabrikasında üretilen ET9 modeli, ClearMotion ile yapılan 750.000 araçlık bir sipariş anlaşması çerçevesinde bu akıllı süspansiyon sistemini kullanacak. Ayrıca, önümüzdeki yıl içinde Avrupa ve Amerikalı otomobil üreticilerinin de bu teknolojiyi benimsemesi bekleniyor.

NIO ET9'un Türkiye'nin bozuk yollarındaki performansı ve bu araçta kullanılan akıllı süspansiyon sistemi düşünülünce, aracın tam olarak Türkiye için üretildiği düşünülüyor. Bu özel süspansiyon sistemi, yol durumunu sensör verileriyle önceden tespit ederek dört tekerdeki elektrik motorlarıyla aracın şasisini sarsıntıyı absorbe edecek şekilde ayarlıyor. Türkiye'nin zorlu yol şartları ve bozuk yollarında, ET9'un sunduğu bu teknolojik avantajın, sürücülere daha konforlu bir sürüş deneyimi sağlayacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN