Tesla Cybertruck için beklenen an geldi! Sonunda teslim edilmeye başlanacak ve...

Tesla Cybertruck için beklenen an geldi! Sonunda teslim edilmeye başlanacak ve...

Tarihler 21 Kasım 2019'u gösterdiğinde dünyaya tanıtılan ve oldukça ilgi çeken Tesla Cybertruck yıllardır teslim edilmeyi bekliyor. Tamamen paslanmaz çelikten üretilen ve Musk'a göre kurşun geçirmez olan bu aracın teslimatı ise ABD, Austin, Texas saatine göre 30 Kasım'da başlayacak.

BARAN BEKİ | KARAR

2019 yılında tanıtılan ve o günden günümüze kadar daha da çok büyüyen ve popülerleşen Tesla, ön siparişe sunmuş olduğu Tesla Cybertruck'ları hala teslim edemedi ve aracın hakkında detaylı bilgiler de paylaşılmadı. Ancak, ABD, Austin, Texas saatine göre 30 Kasım, 15.00'da yapılacak Tesla Cybertruck Teslimat Etkinliğinde mevcut üretilmiş araçların teslim edilmeye başlanacağı söyleniyor.

Yaklaşık 4 yıl önce tanıtılan prototip, paslanmaz çelikten üretilmiş olması, aykırı tasarımı ve kurşun geçirmez özellikleri sebebiyle dünya çapında dikkat çekmişti. 2019 yılında ön siparişleri alınan Cybertruck'ın ise aslında 2021 yılında seri üretime geçeceği söylenmişti ancak bu tarih günümüze kadar ertelendi. Geçtiğimiz günlerde ise Elon Musk artık sona geldiklerini ve 30 Kasım'da yapacakları bir etkinlik ile üretilmiş mevcut araçları teslim etmeye başlayacaklarını söyledi.

tesla-cybertruck-ozellikleri.png

TESLA CYBERTRUCK ÖZELLİKLERİ

Tesla Cybertruck hakkında bildiklerimiz ise pek fazla değil. Fakat bildiklerimiz şu şekilde; 100 cubic feet (2831 litre) genişliğinde yükleme alanı, 3,500 pound (1.5 ton) yükleme kapasitesi, 6 yetişkin birey için oturma alanı, 17 inç genişliğinde dokunmatik ekran, yaklaşık 10 santim alçalabilen ve yükselebilen süspansiyon, dönebilen arka aks sayesinde düşük hızlarda yaklaşık 10 metre dönüş yarıçapı ve bu özelliklerin haricinde de aracın sıra dışı tasarımı, paslanmaz çelik özelliği ve iddia edilen kurşun geçirmez zırhlı özelliği yer alıyor.

Tesla Cybertruck'ın en dikkat çeken özellikleri ise aracın 14,000 pound'tan (6.3 ton) fazla yük çekme özelliği ve 0-100kmh/sa hızlanmasının 3 saniyeden az olması yer aldı.

Olası Cybertruck opsiyonları da henüz bir netlik kazanmadı. 2019 yılında yapılan etkinlikteki tahminlere göre 3 farklı seçenek olması planlanıyordu ve fiyat skalasında 39 bin dolar ile 69 bin dolar arasında bir yer alacaktı fakat Tesla daha sonrasında fiyat listesini sitesinden kaldırdı. En düşük versiyon 250 mil (402km) menzil sağlarken en pahalı versiyon ise 500 mil (804km) menzil sunacak. Motor seçeneklerinin ise şu şekilde olacağı tahmin ediliyor; tek motor, çift motor ve en pahalı opsiyon olan üçlü motor. Uzmanlara göre Tesla bu detayları 30 Kasım'da yapılacak olan etkinlikte açıklayacak.

tesla-cybertruck-ne-zaman-satilacak.png

İLK YIL SATMANIZ YASAK

Öte yandan, henüz seri üretimden oldukça uzak olduğu tahmin edilen Cybertruck aracınızı teslim almanız halinde ilk yıl boyunca satamayacaksınız. Cybertruck'ı satmaya çalışmanız halinde ise Tesla, mülkiyet devrini engelleyen bir tedbir kararı uygulayabileceğini veya araç sahiplerinden 50 bin dolara kadar bir tazminat talep edebileceğini belirtti.

Aracı beğenmemeniz halinde ise ilk yıl aracı Tesla'ya geri satarak iade edebilme hakkınız olacak fakat Tesla'nın aracı geri alma koşullarını kabul etmemesi halinde ne yazık ki yapabileceğiniz hiçbir şey kalmayacak, bir yıl beklemekten başka. Alınan bu kararlar ise Cybertruck'ın erken yaşlarında bir koleksiyon parçası olmasını engellemek için.

Tesla'nın Texas'taki etkinliğinin canlı yayın olacağı biliniyor fakat Tesla henüz bu canlı yayını nereden izleyebileceğinizi açıklamadı. Tasarım şefi Javier Verdura tarafından bu ay yapılan açıklamalarda ise etkinlikte sadece 10 adet Cybertruck teslim edileceği söylendi.

PEKİ CYBERTRUCK NE ZAMAN SERİ ÜRETİME GEÇECEK?

Bu soru ise Tesla'yı günümüzde en çok zorlayan problemlerden birini açığa çıkarıyor olabilir. Musk daha öncesinde Cybertruck hakkında, "Prototipler kolaydır. Ancak seri üretime geçmek zordur." diyerek Cybertruck'ı seri üretim aşamasına getirmeye çalışırken oldukça zorlanacaklarını açıklamıştı.

Musk Cybertruck seri üretimi hakkında ise, "Arabayı sadece icat etmekle kalamazsınız, onu yapmanın yollarını da icat etmelisiniz. Bu nedenle, keşfedilmemiş topraklar (aykırı özellikler) ne kadar fazlaysa, sonuç da o kadar tahmin edilemez olur." diye yorum yaptı. Musk'ın hedeflerine göre Cybertruck yılda 250,000 adet üretilecek fakat Tesla'nın 2025 yılından önce bu rakamlara ulaşması beklenmiyor.

tesla-icin-cybertruck-onemi.png

TESLA İÇİN CYBERTRUCK NE KADAR ÖNEMLİ?

ABD merkezli Tesla için Cybertruck'ın önemi sandığınızdan daha büyük olabilir. ABD'de bulunan yollar oldukça geniş olmasıyla bilinir bu nedenle Ford F-150 gibi dev kamyonetler, 7 koltuklu büyük SUV araçlar, tonlarca ağırlık çekebilen araçlar oldukça rağbet görüyor. Cybertruck ise Tesla'nın bu lezzetli pazardan büyük ısırıklar almasını sağlayacak büyük bir adım ve Musk'a göre oldukça dayanıklı olacak olan bu araç çok satacak.

tesla-cybertruck-yaya-korumasi.png

AVRUPA İÇİN GÜVENLİKTEN SINIFTA KALABİLİR

ABD pazarı için bu denli önemli olmasındaki bir başka etken ise aracın aykırı ve sivri tasarımları nedeniyle ABD haricinde başka bir ülkeye satılmasının oldukça zorlaşması. Mevcut otomobillerin çarpma anında yaya koruması gibi birçok önemli güvenlik etkenlerine uygun olarak tasarlanması gerekiyor fakat Cybertruck sivri tasarımı ve paslanmaz çelik olması sayesinde yaya koruması gibi güvenlik zorunluluklardan geçmesi bir hayli zor. Ön siparişe sunulmasının ardından daha sonrasında Avrupa ülkelerine satışı kaldırılan Cybertruck'ın bu zorlu gereksinimleri nasıl geçeceği ise hala belirsizliğini koruyor.

Bir diğer yandan, Tesla'nın Elon Musk gibi şahsına münhasır biri tarafından yönetilmesi ise Tesla'nın ne yapıp ne edip bu gereksinimleri bir ihtimal delebileceğinin bir göstergesi.

TESLA CYBERTRUCK ETKİNLİĞİNİ NASIL TAKİP EDEBİLİRİM?

Tesla'nın bu özel etkinliğini nereden canlı yayınlayacağı bilinmiyor fakat buraya tıklayarak Cybertruck için resmi bilgilerin paylaşılacağı geri sayımı takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN